Agenda

Geen evenementen
Bever kampje
Geschreven door Erik Coumans   

beverkamp_2011
Het begon allemaal op vrijdag avond 19.00 uur. Het was gelukkig heerlijk weer waardoor iedereen in een goed humeur aankwam. De ouders bliezen braaf de luchtbedden op en legden de slaapzakken al klaar terwijl de bevers vrolijk buitenspeelde.

Toen de ouders eenmaal weggingen begon de eerste spelletjes, namelijk wc tikkertjes en Hollandse leeuwen. Bij wc tikkertje werd er fanatiek meegedaan en ook bij Hollandse leeuwen rende iedereen zich kapot. Toen iedereen weer een beetje op adem was gekomen begonnen we met het volgende spelletje. Hierbij moesten ze dvd’s smokkelen waar een code opstond, en als ze genoeg dvd’s hadden konden ze er misschien wel een prijs uithalen. Maar het smokkelen was natuurlijk niet gewoon van de ene post naar de andere rennen want ertussen zaten 2 hele gevaarlijke struikrovers die je konden aftikken. Ondanks het vernuft van de struikrovers wisten de bevers toch genoeg dvd’s te smokkelen. Wat er op de dvd´s stond zouden ze pas volgende dag achter komen, want het was tijd voor bed.

Nadat de bevers wat met de zaklampen mochten schijnen ging het licht uit. Verassing! Het was natuurlijk nog helemaal geen tijd voor bed dus de bevers mochten naar boven toe waar een tv klaarstond om de gesmokkelde dvd te bekijken. Het was aladin! Dus na een spannende anderhalf uur was het dan toch echt tijd voor bed. De volgende dag was iedereen weer lekker vroeg uit de veren (half 8!). Dus om iedereen (vooral de leiding) weer een beetje wakker te krijgen was er een goed ontbijt.

Vervolgens was het tijd om te kijken of de bevers groene vingers hebben. We gingen namelijk een tuintje aanleggen. We hadden veel verschillende zaadjes van pompoenen en paar verschillende soorten bonen. Die we in 2 grote bakken hebben gedaan. Ook kreeg iedereen een eigen potje die ze natuurlijk wel eerst moesten beschilderen.

Omdat iedereen toch wel honger kreeg van al dat eten planten hadden we gelukkig ook al wat klaargemaakt waar je geen paar weken op hoefde te wachten namelijk hamburgers! Nadat we die lekker opgepeuzeld hadden gingen we nog wat actievere spelletjes doen zoals voetbal en nummer rugby. Toen zat iedereen er helemaal doorheen en was het gelukkig ook tijd om te sluiten en dat was het einde van een denk ik geslaagd bever kampje.

En natuurlijk hebben ook de foto's nog.

 

 

Reacties 

 
#1 Jasper Scheffers 20-04-2011 18:58
Was zeker wel een leuk kampje, zie ook de foto's:

http://www.gfb2.nl/fotoboek/category/152-beverkampje-8-a-9-april.html