Agenda

Geen evenementen
Bever Splinterdag
Geschreven door Beverleiding   

Bevers_splinter
We schrijven 11 juni 2011, een week voor de BeverDoeDag. Aangezien die regioactiviteit vorig jaar niet geheel aan de GFB-standaarden voldeed, besloot de beverleiding tot het organiseren van een alternatief.

Deze zaterdagochtend mochten de Bevers zich melden aan de poorten van speelpark De Splinter. Nadat papa's en mama's gedag waren gezegd werd er geen vlag gehesen, maar rechtstreek koers gezet naar Fort Albert en de kabelaan. Fort Albert bleek een waar paradijs voor schatzoeker-bevers, waarbij de grootste vondst, een verlaten pauw-ei, niet onvermeld mag blijven. Hoewel de bevers zich hier uren hadden kunnen vermaken, was het al snel tijd om ons gezamenlijk naar het Piraten-eiland te begeven. Daar aangekomen werden de broodtrommeltjes geopend en de magen gevuld. Voorzien van nieuwe brandstof bleek er geen hindernis op het pirateneiland te vinden, die niet door een bever getrotseerd kon worden. De moedige inspanningen van de bevers hadden enkele natte voeten tot resultaat, maar dat mocht de pret niet drukken. Het zonnetje scheen en de lucht was blauw, en onze troep besloot om het vervaarlijke Pirateneiland te verruilen voor de lieflijke Kinderboerderij. Hier konden de Bevers geiten, hangbuikzwijntjes, kippen, ezels, hertjes en nog veel meer dieren bekijken en aaien. Dat laatste is toch best spannend als je 6 jaar bent en het schaap net zo groot is als jijzelf. Het laatste uurtje werd doorgebracht in de naastgelegen speeltuin, waar de Bevers met plastic blokken ook hun bouwkundige kwaliteiten nog even konden botvieren.

De dag duurde dan wel tweemaal zo lang als een normaal beverprogramma, de tijd vloog voorbij. Het was een uitermate geslaagde generale repetitie voor het aankomende zomerkamp!

De foto's van deze prachtige dag vind je hier.