Agenda

Geen evenementen
Bevers zomerkamp 2012
Geschreven door Jasper Scheffers   

Op vrijdagavond moesten de bevers in Zeelst verzamelen, waarom in Zeelst en waarom op vrijdagavond? Omdat het tijd was voor het zomerkamp. Al snel na het openen bleek een Ranger een brief achtergelaten te hebben voor ons. In de brief staat dat de Ranger een welpje is kwijtgeraakt uit zijn natuurreservaat. Omdat de Ranger het welpje nog niet heeft kunnen vinden vraagt hij hulp aan de bevers. De Bevers gaan gelijk op zoek en vinden al snel konijnen die over het nabijgelegen grasveld huppelen.

Kijk alvast hier voor de foto's

 

In de avond gaan we alvast wat oefenen met het luisteren naar dierengeluiden, we moeten zoveel mogelijk geluiden zien te vinden die de leiding nadoet, zodra we een geluid hebben gevonden moeten we eerst raden wat het is en dan wordt het dier afgestreept op ons lijstje. Iedereen heeft alle dieren goed kunnen vinden, dit kunnen we dus al goed doen.

 

De volgende dag moeten we alweer op tijd opstaan. Na het ontbijt kunnen we gesminkt worden als we willen, hierna moeten we al snel in de auto's van de leiding gaan zitten. Waar gaan we dan naartoe? De leiding weet het nog lang geheim te houden maar al snel zien we dat het de Beekse Bergen zijn. Hier kunnen we natuurlijk goed op zoek gaan naar het welpje. Binnengekomen gaan we eerst even in de speeltuin spelen waarna we al snel naar de dieren gaan. Het is een heel eind wandelen om alle dieren te zien dus we besluiten al snel om de de bus te nemen om alles te zien. Onderweg vinden we nog een aanwijzing van waar het welpje verstopt kan zitten. Na alle dieren vanuit de bus gezien te hebben gaan we wat door het park lopen. Het welpje moet hier ergens zijn want onderweg vinden we weer een aanwijzing. Ook zien we een mooie roofvogelshow, helaas kunnen niet alle vogels vliegen vanwege de harde wind. Later komen we aan bij de boot, dit is een mooie kans om het park ook eens vanuit de boot te zien. Helaas gaat de boot maar half door het park, dus nemen we het laatste stuk terug maar weer met de bus. Nu hebben we vanuit alle kanten her park kunnen zien. Helaas hebben we het welpje nog niet gevonden, maar wel een paar aanwijzingen, we komen dus al dichterbij.

Na het eten gaan we lekker buiten spelen, de leiding wil de voetbalwedstrijd nog even zien dus we laten die even met rust. Na het spelen moeten we alweer vroeg naar bed, maar wat staat daar op ons te wachten? Gaan we nog een leuke film kijken? Ja, het is de Lion King, mischien zien we hier het welpje wel in?

De volgende dag moeten we ineens allemaal opdrachten doen en vragen beantwoorden, tijdens deze opdrachten vinden we nog een paar aanwizingen waarna we eindelijk het welpje kunnen vinden. De aanwizingen wijzen naar het hek van het Gilde naast de blokhut, we gaan er snel kijken en opeens vindt iemand het welpje, helaas is het geen echt welpje. De Ranger heeft hem al gevonden maar heeft voor ons een leuke handpop achtergelaten als aandenken.

Hierna is het alweer snel tijd om te stoppen, onze ouders staan alweer op ons te wachten. We eten nog snel een broodje en gaan hierna sluiten. Het was weer een leuk kamp.