Agenda

Geen evenementen
Voorjaarskamp
Geschreven door Erik Coumans   

Het is vrijdagavond, de bevers verzamelen zich op de blokhut. De leiding staat nog snel even het avondeten naar binnen te werken als de eerste enthousiastelingen al aan komen lopen. De tassen worden uitgepakt en de matjes worden opgeblazen. Wanneer iedereen zover is, klinken de vertrouwde worden: “Alle bevers naar de vlaggenmast!”

Check hier de foto's.

In een mum van tijd staan alle bevers bij de vlaggenmast. Het enthousiasme spat er vanaf. Hoe enthousiast de bevers ook zijn, na het zingen van het bever lied moet er toch  geconcludeerd worden dat het harder gezongen had kunnen worden. “Iets voor volgende week!” roept Peter . Het kampje zal in het teken staan van tuinieren, de prachtige ontwikkeling van zaadje tot gewassen. Het is al laat en daarom gaan we meteen van start met het supergave avondspel! Waar groeien gewassen? “Op de boerderij” roept een bever nadat uitgelegd is wat een gewassen is. En wat is er nog meer op de boerderij?

“Paarden”
“Varkens”
“Eenden”
“Kippen”

Een waslijst aan boerderijdieren wordt opgenoemd. En dan komt het: “koeien!”, dat is waar we naar opzoek waren, zegt Erik. Tijdens dit avondspel gaan we koeien verhandelen. Dit kamp staat immers in het teken van tuinieren. Na het vermoeiende avondspel wordt er nog wat gedronken (en gezongen) bij het kampvuur, waarna de bevers hun bed in duiken.

De volgende ochtend staat weer een druk programma voor de bevers klaar. Er moet een moestuin gebouwd worden! Scheppend, schoffelend, harkend, en vegend zijn de bevers bezig om hun zaden uit te laten groeien tot de lekkerste gewassen ooit. Wat het resultaat is, is nog niet zeker. Wat we wel weten, is dat een weekend tuinieren ECHT VERMOEIEND IS!