Agenda

Geen evenementen
Zomerkamp Bevers 2010
Geschreven door Tim Bernards   

zomerkamp bevers
Op vrijdag 9 juli raakten de Bevers ietwat nerveus; er hing niet alleen een grote hitte in de lucht, nee, er was nog meer aan de hand…De Bevers spetterden nog eens extra met hun staart, slepen hun tandjes extra scherp en namen nog snel een frisse duik in het water, ofwel het grootse zomerkamp van dit jaar kon beginnen!

Vrijdag verzamelden onze Bevers zich op het eigen blokhutterrein. Na het installeren van de eigen bedjes konden zij eerst nog vrij spelen, maar al snel vonden zij een verpakte schatkist met daarin een brief van Superman. Superman gaf de Bevers in deze brief de opdracht om deze schatkist uit handen van de gemene Professor X te houden. Dit zou alleen lukken door zelf echte Superhelden te worden en de puzzel compleet te maken.
Aangezien het nog steeds erg warm was konden de Bevers wel wat verkoeling gebruiken. We startten een grote waterrace. We wisten niet dat de Bevers zo fanatiek waren in het verplaatsen van water met een spons! Slalommen, balanceren over een wipwap, door een autoband kruipen en ‘tijgerend’ onder de stoel door; geen probleem. Het tweede puzzelstuk was nu verdiend! Na dit spannende avontuur konden de Bevers heerlijk bijkomen met een filmpje en daarna was het toch echt bedtijd. Maar door de warmte was slapen moeilijk voor ons allemaal…

Zaterdag begon met het aankleden en de spulletjes in de eigen tassen stoppen. Daarna lekker ontbijten om met nieuwe energie aan de dag te beginnen. Het begon al snel warm te worden, dus vertrokken we op tijd naar het Papegaaiencentrum in Veldhoven! Hier aangekomen konden de Bevers zich al eerst uitleven in de speeltuin naast het park met o.a. grote glijbanen, wipwappen, klimnetten van touw, ronddraaiende toestellen.
Toen lekker het park in om allerlei soorten papegaaien, parkieten, kraanvogels en andere vogels te bekijken. Iedereen was verrast door de prachtige kleuren, geluiden en vormen van deze dieren. En de Bevers krijsten spontaan mee en draaiden hun hoofd net als de papegaaien naar links of rechts. En oh wat was het aantrekkelijk om de papegaaien een nootje te voeren, wel goed oppassen voor de vingers! Maar eer waren nog veel meer mooie dieren te zien, zoals aapjes, konijnen, een reetje, schildpadden en grote vissen. En ook al was het buiten boven de 30 graden Celsius, die tropische hal met een flinke dosis luchtvochtigheid met binnenspeeltuin en tropische vogelsoorten was toch wel erg interessant voor de Bevers…
Nadat alle diersoorten uitgebreid bekeken waren wilden we nog lekker in de buitenspeeltuin ravotten. De ranja en een ijsje waren smaakten natuurlijk erg goed.

Na een lange en warme dag op pad smaakte het avondeten ons erg goed; heerlijke frietjes, hamburger, erwtjes en worteltjes, salade, saus en appelmoes (ja, we konden inderdaad bijna ‘a la carte’). Nog even vrij spelen en toen begon het een beetje te waaien en zachtjes te regenen. Gelukkig hadden de leidingleden en explorers naast de blokhut al tenten voor ons opgezet met daarbij een bankopstelling onder een ruim zeil om onder te zitten. Zo hadden wij zelfs een echt eigen kampement, spannend en leuk joh zo in de buitenlucht! Gelukkig waren wij allemaal erg moe en was de film heel gezellig, waardoor wij bijna niets merkten van het flinke onweer en de harde regen! Nou ja, niet alle leidingleden hadden stalen zenuwen deze avond...Na de film was het toch echt tijd om te gaan slapen. Graag merken wij hier op dat de Bevers zich die nacht ondanks het onweer erg dapper hebben gedragen in de tenten, dus alle papa’s en mama’s kunnen extra trots zijn!

Op zondagochtend was het gelukkig alweer droog. Na zelfs een beetje uitslapen tot 8.30 uur hebben we eerst alle eigen spulletjes verzameld (ja, het bij elkaar houden van de eigen kleding, zaklampjes en schoenen is nog lastig) en ingepakt. Daarna hebben we een heerlijk Bever-ontbijtje genuttigd, waarbij het zonnetje al stond te branden.

Toen was het tijd om nog een leuk spel te doen met z’n allen. Vanwege de brandende zon nog even snel iedereen insmeren en toen konden we echt beginnen met het grote water-estafettespel op het grasveld. Met sponzen vervoerden de Bevers het water van de ene naar de andere emmer, vervolgens moesten zij een stukje rennen met een blik met water boven hun hoofd (de gaatjes in het blik zorgen voor wat verkoeling). En aan het einde van de estafette probeerden zij de voetbal tussen twee palen te schieten. Na de estafette was het voor de meesten toch echt te heet geworden, dus was er nog een klein watergevechtje tussen de Bevers en de leidingleden. Sommige Bevers hadden echter nog wat energie over om met elkaar te voetballen.
De Bevers hadden nu toch echt rust verdiend en die werd gevonden tijdens de lunch. Jessica en Niek hadden heerlijke pannenkoeken voor iedereen gebakken en samen met een mok ranja was dat smullen geblazen! Nog meer ranja en een appeltje voor de dorst. Nog even vrij spelen op het terrein en toen was het helaas tijd om het kamp af te sluiten.

Iedereen stond moe maar zeer voldaan bij de vlaggenmast om de laatst verdiende puzzelstukken op het prikbord te prikken. De puzzel was nu helemaal compleet en dat betekende ook dat de Bevers echte Superhelden waren geworden en dat Superman zich helemaal veilig kon wanen!!

Oh ja, de foto's staan hier.

 

Reacties 

 
#1 Thomas 27-07-2010 18:49
Whow, wat een avontuur! Ik wist helemaal niet dat bevers pannekoeken lusten en konden voetballen!