Agenda

Geen evenementen
Explorers winterkamp 2011
Geschreven door Oscar Senecaut   

Explorers winterkamp 2010
Winter betekend voor de Explorers Winterkamp! Lekker bikkelen in de sneeuw en bijkomen met een kop koffie en kampvuur. Vol goede moed gingen wij ook dit jaar weer op weg naar de Belgische Ardennen, om er daar achter te komen dat het daar net zo hard regende als in Eindhoven.  
Natuurlijk sloegenwij ons wel door dat vocht heen en hebben er alsnog een fantastisch kamp van gemaakt. Kijk snel hier voor de foto's en en klik op lees meer om de verhalen van de mannen zelf te lezen!

Het MISTER X spel!

 

Dit spel werd begeleid door Jan en Jelmer.
Er waren twee teams die alle twee tom tom’s hadden waarop ze de juiste coördinaten konden vinden.
1ste team was Oscar en Nick en het 2de team waren Daan, Rob en Weezley.
Wie het eerste de mister X’s had gevangen had gewonnen!
Na een paar minuten nadat Jan en Jelmer vertrokken waren kregen we de eerste coördinaten binnen over de walkie-talkie.
We kregen steeds meer coördinaten waardoor we Jan en Jelmer (The mister X’s) konden volgen. Ze waren bijna bij de laatste coördinaten en Oscar vroeg of we niet wat tips konden krijgen, daar kregen we antwoord op ze zagen een raar rood lichtje, een houten brug en een kerkje. Toevallig waren Nick en Weezley daar s’ Middags geweest voor foto’s te maken. Dus alle twee de teams renden er op af.
Oscar en Nick renden meteen naar de watervallen van Coo en hadden als eerste The mister X’s gevangen!
Daarna kreeg het winnende team een biertje van The X’s.
Behalve Weezley want die mag nog geen bier alleen fristi!
OSCAR EN NICK RULES!

(geschreven door Nick)

DROPPING

De eerste dag van winterkamp reden we helemaal een berg op totdat we niet meer verder konden. De auto van Oscar trok het namelijk niet meer en er stond een hek. De leiding had dit punt speciaal uitgekozen, zodat we helemaal terug moesten lopen. De GPS zei: struinen. Dus wij struinen. We liepen door de bedding van een beekje die spekglad was van het kleine beetje water wat er nog in zat. Daar kwam nog bij dat het steiler was dan 30% bij maanlicht, dus het was een wonder dat we heelhuids beneden kwamen. Daarna gingen we wat bospaadjes omdat de GPS dat zei, en kwamen we bij de bewoonde wereld. Maar GPS zei: deze weg bestaat niet. Wat hij wel zei is: struinen. Toen kwamen we bij een brug en staken die over. We gingen naar rechts, bleek dat we naar Trois Points liepen. Dus wij weer terug, deze keer naar links. Over de watervallen en dan terug aan de andere kant. Bleek namelijk dat we 3 km omgelopen zijn omdat de GPS soms liegt.

(Geschreven door Jelmer)