Agenda

Geen evenementen
Op bezoek bij: Zomerkamp Explorers
Geschreven door Oscar Senecaut   

Uw vliegende reporter had woensdag zijn auto ingeladen en TomTom ingesteld op Trier. Een kleine 3 uur later zou de reporter zich aan kunnen sluiten bij de Explorers die daar o.a. een vossenjacht aan het doen waren. Nadat de snelweg bij Spa van 3 banen naar één ging en werd omgeleid door een dorpje kon onze reporter zich ruim vier uur later in Trier melden. Daar viel hij meteen met zijn hoofd in de boter, of eigenlijk pizza. Het avondeten werd bij de lokale Italiaan genuttigd! Iedereen heeft zich tegoed gedaan aan de Italiaanse lekkernijen waarna het tijd was voor wat ontspanning in de lokale poolbiljart. Daar vermaakten zowel de leiding als de Explo's zich bijzonder goed met wedstrijdjes die af en toe verrassende winnaars hadden.

Check hier alvast de foto's!

Na de uitputtingsslag van het biljarten was het tijd om even rustig bij te komen op het terras om van daar uit nog een uurtje terug te rijden naar Luxemburg waar het kampement is opgeslagen. Moe maar voldaan viel iedereen daar al snel in slaap.

De volgende ochtend werden we al vroeg gewekt door de koperen ploert die tezamen met het tentdoek voor een wekker met hitte functie speelden. Tijd om in het zonnetje te zitten met een kopje koffie en een boterham met ei en de dag door te spreken. Het was tijd om een uitdagende kanotocht te gaan ondernemen! Aangekomen bij de kanuvermietung stonden er 60 man te wachten op de wagen met kano's die binnen een kwartiertje zou arriveren. 3 kwartier later duurde het slechts een kwartiertje voordat er een auto met kano's verscheen. 17 in totaal! Na een uiterst positieve review op Tripadvisor werd besloten om het geluk bij een ander verhuurbedrijf te beproeven. Helaas was het daar al volgeboekt maar voor de volgende dag was er nog wel een plekje vrij. Na overleg werd dit plekje geboekt en besloten terug te keren naar de camping om daar nog lekker in het zwembad te chillen.

Uw reporter heeft weer een mooi stukje kamp meegemaakt en reed in een kleine 4 uurtjes weer naar huis. Tot volgend jaar!