Agenda

Geen evenementen
Winterkamp 2016 Explorers
Geschreven door Roger   

Vorige week vrijdag waren we vertrokken naar een (nog voor ons) onbekende bestemming, naja ergens in Duitsland had de leiding gezegd.

Een lange rit was het niet, tenminste niet voor iedereen. Het hing er allemaal van af bij wie je in de auto zat… lees snel verder!

Toen we eenmaal uit de auto stapten was het pikkedonker en Lars was in de veronderstelling dat het regende, maar het was geen regen wat we hoorden. Tot onze grote verbazing stroomde langs ons kampterrein een ‘rivier’, nouja volgens Luke. Echter was de ‘rivier’ vier meter breed en 50 centimeter diep en noemen we dat een ‘beekje’.

Maar ja, fouten worden gemaakt dus begonnen we met het opzetten van de tent en het maken van vuur om onszelf warm te houden.

De tent was vrij snel opgezet maar het vuur was eerder klaar aangezien, tot onze grote verbazing, er een ruim aantal pallets voor ons klaar lag. Dus vuur beloofde de rest van het weekend geen probleem te worden.

Voor die avond hadden Lars en ik (Roger) een pubquiz voorbereid op verzoek van de leiding. Het vulde een goed aantal uren en was erg gezellig.

Daarna waren we met z’n allen nog bij het kampvuur gebleven en gingen we een voor een slapen.

De volgende ochtend was er nog een verrassing voor ons in petto! Er loopt namelijk een spoor voor een stoomtrein langs ons kampterrein over een pittoresk bruggetje om te compenseren voor het heuvelachtige landschap. Heel leuk allemaal, maar wat minder leuk was, was dat de halve tent wakker werd in de vroege ochtend omdat een of andere machinist het ‘geinig’ vond om tien keer aan zo’n fluit te trekken. Super! Heerlijk in de vroege ochtend! Top man!

Na ontbeten te hebben rond een vuur van kolen van de vorige avond, gingen we hiken. En waar naartoe? ‘Die kant!’ aldus Luke, wijzend naar de grootste en steilste heuvel in de omgeving.

Met bestemming onbekend in onze gedachten, kwamen na een paar honderd meter naar boven geklauterd te hebben een pad tegen waar we vervolgens een groepsfoto hebben genomen en rechts af zijn gegaan.

Na nog een paar afslagen genomen te hebben op goed gevoel kwamen we een klein dorpje tegen. Echter bleek deze maar een straat lang en zat het genot van een supermarkt er niet.

Nadat we nog enkele kilometers hadden gelopen, kwamen we eindelijk weer aan op het kampterrein waar we, in verband met de regen, binnen in ons privé schuurtje met houtkachel Risk hebben gespeeld terwijl een enkel van ons meegingen naar de supermarkt. Toen we eenmaal weer compleet waren begonnen we ons voor te bereiden voor het avond eten, hutspot bereidt in blik. Echter ging het kacheltje niet zo snel als verwacht en moeste we ons later verkassen naar buiten.

Toen iedereen eenmaal klaar was met eten gingen we het avondspel spelen. Het regende jammer genoeg wel. Maar desalniettemin hadden we weer een leuke avondvulling.

Na het avondspel waren we nog te moe om iets te doen en hebben we enkele uurtjes apathisch naar het vuur gestaard. Ook gezellig!

De volgende ochtend maakten we ons weer klaar om te vertrekken. We waren ondanks de vermoeidheid snel klaar met opruimen en inpakken, wat natuurlijk altijd fijn is.

Toen we waren we weer in de auto gestapt en vertrokken. Ook deze keer was de duur van de rit afhankelijk van bij wie je in de auto zit.

Eenmaal aangekomen op de blokhut hebben we alles weer opgeruimd en naar huis gegaan. Thuis zijn we allemaal direct na het douchen op de bank in slaap gevallen, ik weet het zeker want het was vermoeiend!

 

Reacties 

 
#1 Harry 13-02-2016 08:24
Goed bezig jongens!!

Niet iedereen is direct bij thuiskomst na het douchen op de bank in slaap gevallen. Zeker 1 iemand heeft eerst de hond nog uitgelaten....

Groet, Harry