Agenda

Geen evenementen
Scouts2day
Geschreven door Oscar Senecaut   

Scouts2day
Zaterdag 15 mei was het zover: de Explorers vertrokken richting Utrecht om te kijken wat Scouts2day voor hen in petto had. Met Scouts2day werd gevierd dat Scouting Nederland 100 jaar bestaat. Over de dag verspreid deden meer dan 22 duizend leden en leidingleden mee aan dit evenement.

Om 7.47 zaten de Explorers in de trein richting Utrecht die voor het grootste gedeelte was gevuld met scouts uit de regio Eindhoven. Gelukkig zaten er een aantal ADHD’ers, vooral Watersscouts, in de trein zodat we goed wakker waren bij aankomst in Utrecht. Daar aangekomen hebben we de paarse ballonnen gevolgd tot we bij een park kwamen waar het eerste onderdeel van de dag begon: een groot "find mister X " spel. Nadat wij verschillende kaarten met coördinaten en de spelregels in ontvangst hadden genomen kom met een SMS’je aan de server het spel beginnen. Elke 5 minuten kregen we per SMS een update waar de verschillende mister X’en zich ophielden in Utrecht. Zoals het echte scouts betaamd deden we enthousiast mee en was de eerste mister X al snel achterhaald. Na een achtervolging van een uur was mister X3 nog steeds nergens te bekennen, dit deed ons twijfelen hoe de coördinaten gelezen moesten worden. Blijkt dat het éérst horizontaal en dan vertikaal is, en dus niet andersom! De eerste mister X hebben we blijkbaar met toeval gepakt.

Moe geworden van de zinloze achtervolging hebben we bij de plaatselijke supermarkt ('s Lands grootste kruidenier blijft op de kleintjes letten) een lunch gehaald en deze smakelijk in een parkje genuttigd. Ondertussen was het tijd geworden voor het 2e onderdeel van de dag in de jaarbeurs. Onderweg naar de jaarbeurs zijn we nog even gestopt bij het verzamelpark om in grote ballonnen over het water te lopen.

In de Jaarbeurs zaten 8 duizend uitzinnige Welpen, Verkenners en Explorers te wachten op wat zou komen. Dit was een show met onder andere Elize (nee, niet het Tietenlied maar het Scoutinglied) en een grote theatershow over het vernieuwde spelthema "Het Jungleboek". Pas bij de grande finale ging de (vrouwelijke) helft van de zaal helemaal los: Nick & Simon! Onze Explorers keken stoïcijns voor zich uit en konden haast niet wachten om buiten op het terras het drankje te nuttigen dat door ons aan hen beloofd was..

Foto’s vind je hier

Scouts2day op het Jeugdjournaal

Impressie van een scoutingroep bij Scouts2day

Nick en Simon bij Scouts2day

 

Reacties 

 
#1 Thomas 18-05-2010 08:23
Het allermooiste was de bal!! Ze hadden een soort van muizenbal die opgeblazen werd. Hierdoor kom je over het water heen lopen/rennen. Was echt supergaaf!