Agenda

Geen evenementen
Jub Jam 100 - De belevingen van de explorers
Geschreven door Thomas Breukink   

jj100-explorers
We gingen naar de JubJam100 per auto (JubJam staat voor Jubileum Jamboree). Het was een lange reis en de muziek was ook wat minder. In Roermond stonden er allerlei bordjes om aan te geven waar we heen moesten. Op een gegeven moment kwamen we op een rotonde waar het helemaal vast stond. We bleken in een file richting het kampterrein te staan. De opa van Jan ging weg, dus mensen uit de auto. Daarom zijn Erik en Jelmer in de aanhanger gaan liggen. Dat lag heel lekker. De dag daarop hadden we de op opening. We hadden een fototoestel bij ons en de foto’s zijn hier de site gezet.

Hike 99, geschreven door Jelmer de Haan
Op dag 3 gingen we HIKE 99 doen. We moesten eerst lopen met tijden die een richting voorstelden. Maar wij snapten het niet helemaal. Dus we hadden direct gevraagd waar we heen moesten. De volgende routebeschrijving was met namen van winkels/eet tenten. We kwamen als eerste bij post 1 aan. Ook bij post 2 kwamen we als eerste aan. Daarna volgden we de bordjes naar knooppunt 79, terwijl we een rare ketting met kralen, die een richting betekenende moesten volgen. Toen we bij een kroegje kwamen gingen we er eentje drinken. Terwijl we daar zaten wam iemand van de organisatie vertellen dat we fout zaten en hij vertelde waar we wel heen moesten. Bij post 3 moesten wij van benenwagen op step overstappen. Voor Jelmer was dit best zwaar, dus reden op zijn tempo. We moesten wel heel lang wachten tot we eindelijk een step konden krijgen. Dit wam omdat de steppers veel te langzaam waren. Toen we eindelijk een step hadden reden we weer verder. Nu moesten we wel naar knooppunt 79. Dus waren we weer langs de kroeg gekomen. Alweer hadden we er ene gedronken.
Bij post 4 moesten we in de maïzena springen, wat hard wordt bij veel kracht. We moesten de weg vervolgen door bordjes te volgen, maar er klopte helemaal niets van. Hierdoor kwamen we in de friettent terecht. Hier werden we genoodzaakt om iets te nuttigen. Daarna besloten we om terug te gaan, omdat we niet wisten waar we heen moesten. Toen kwamen we een busje van de organisatie tegen. Deze bracht ons terug naar het kampterrein. We moesten wel met z’n 6en op de achterbank . We zaten met zijn 5en en Erik lag op onze schoot.
We waren het eerste groepje dat zicht afmeldde, en wij hebben ook niet alles gelopen. Ook waren er mensen die 20 Km omgereden waren met de step. Kortom, de GFB had het weer goed geregeld!


Dropping overdag, geschreven door Jan de Groot
Nadat we ernstig vroeg opgestaan waren om naar het alom gehate pionieren te gaan werden wij overvallen door een gevoel van algehele vermoeidheid. Hierdoor weigerde een groot gedeelte van de groep om actief deel te nemen aan de activiteit. Na een paar minuten aan de weg te hebben gezeten is besloten terug naar de tent gegaan. Aangekomen bij ons kampement was de leiding niet zo in hun nopjes van de genomen beslissing. Na het middagmaal werden we in twee groepen gedropt. Beiden op ongeveer 15 Km van het kampterrein in het stadje Wessum. We werden ongeveer 500 meter van elkaar neer gezet, maar we hadden toch een compleet andere middag! Ik weet persoonlijk maar een kant van dit verhaal, en daarom zal hier dan ook slechts die ene kant weergegeven worden. Toen we uit de auto gegooid werden regende het en zijn we snel even gaan schuilen in een bushokje. Hier hebben we ook onze verdere plannen besproken. We besloten vlug door te lopen, hopende snel thuis te zijn. Omdat Jelmer zijn telefoon/gps had konden we vrijwel recht toe recht aan terug naar het kampterrein lopen. Toen zijn we met een aantal pauzes terug gelopen. Aangekomen op ons terrein kwamen we er achter dat de rest een bus had genomen en de hele middag door Roermond heeft gezworven.


Eifel, geschreven door Erik Coumans
We hoorde dat we om 5 uur op moesten staan om de bus te halen. Dus hadden we daarom de avond van te voren flink moet ingedronken. Hierdoor waren we tot mijn grote verbazing door de weer heen geslapen. Gelukkig bleek er nog een anderen bus te zijn die om 10.00 vertrok. (wisten we dat maar eerder)
Tijdens de hike was het uitzicht erg mooi. Nog veel belangrijker we konden genoeg pauze houden om te esbitten. De hike duurde ongeveer 3 uur (dit is inclusief de pauzes) dus je werd net niet moe, ideaal! Eenmaal aangekomen moesten we lekkere hamburgers en een iets minder lekker kartoffel salade eten. Toen konden we nog genieten van een filmpje in de bus. Dus alles bij elkaar was het een geslaagde dag.


Dropping kroeg, Geschreven door Peter de Schipper
’s middags hadden we global experience, waar we werden gemulti culti hersenspoeld. Na het avond eten te hebben gegeten ware we naar de feest tent gegaan, we moesten op tijd terug zijn. Toen we bij de tent kwamen om naar ons hemels bedje te gaan, kregen we te horen dat we onze rugzak moesten pakken om op dropping te gaan.
We werden in een solide bolide gezet om vervolgens kei harde stampende hardcore tegen onze oren te krijgen. Terwijl er af en toe een felle licht flits door de enige opening kwam die ons verblinde.
Na zo’n 20 minuten te hebben gered stapten we de auto uit en hoorden we dat 3 van de 6 explo’s uit de auto moesten komen. We stapten demonstratief met z’n 6en uit de auto. Op dat moment begonnen onze ogen te glunderen, omdat we een gloeiend Amstel bord zagen. Op dat moment wisten we wat de leiding met al hun vrije tijd had gedaan. We gingen gezellig met zijn allen de kroeg in en beleefden de avond van ons leven. Rond 3 uur sloot de kroeg. We gingen lopend terug naar het kampterrein om vervolgens in ons bedje te gaan liggen en rustig in slaap te vallen.


Zwemmen, Geschreven door Rob
We begonnen de dag met verslapen we hadden eigenlijk een boottocht, maar we waren te laat. En de leiding bedacht dat we dan maar zouden gaan gaan zwemmen. Dit hadden ze namelijk de vorige dag ook al gedaan. Dus we gingen met de auto daar naar toe. Toen we eenmaal waren aan gekomen kochten we een kaartje en gingen we zwemmen. Het zwembad was heel leuk ze hadden twee glijbanen, een binnen en een buiten. De glijbaan buiten was wel het leukste, die was gewoon rechtdoor en zonder een bochtje. Je kon kei hard naar beneden gaan. Verder hebben we nog een bubbelbad laten overstromen, en toen moesten we er uit van een of ander raar chagrijnige badjuffrouw. Al met al een zeer geslaagde dag.


Outdoor, Geschreven door Sef Achten
Outdoor betekend eigenlijk “buiten de deur” maar het was veel meer dan dat… Na het 2 maal falen bij het opstaan besloten we nu om wel op tijd op te staan. Persoonlijk had ik het hier wel moeilijk mee, maar na drie keer de wekker te snoozen was het toch tijd me klaar te gaan maken. Dit was niet voor niks geweest want eenmaal aangekomen bij de eerste activiteit zag ik al gauw dat het erg leuk zou worden. Het was een High Rope course, ook wel te zien als een hindernisban op hoogte. Echter moesten we helaas wel een uur wachten voor we het parcours op konden. Maar dit was zeker de moeite waard. Na veel geschuifel en moeilijke poses besloten we naar de volgende activiteit te gaan. Dit was een van een toren af de lucht in springen, maar dat wel met een touwtjes. Aan die zelfde toren zat ook nog een klimmuur. Na het beklimmen van deze toren gingen we bij onze eigen tent lunchen. Maar er was nog meer te doen dus gingen we in de middag weer terug. Na wat getwijfel wat we gingen doen besloten we toch om te gaan toelen in plaats van in de speleobox te gaan. Nou wouden we weer gaan klimmen, het parcours was wel toch wat hoog gegrepen. Want geen van die het probeerde kwam boven aan. Later werden we voor schut gezet door een meisje van ongeveer tien die met gemak verder kwam. Maar dit was dan niet zonder enige hulp. Zij werd omhoog getrokken door die gene die haar kende. Dus was het geen echte afgang. Dit was dus veel meer dan zomaar een “ buiten de deur activiteit” en een mooie afsluiting van alle activiteiten.

Tot slot
Het was een prachtig kamp met veel activiteiten. Het zal nog wel even duren voor we weer op volledige sterkte zijn. Even bijslapen lijkt me geen overbodige luxe! Gedurende het kamp zijn er veel spreuken ontstaan, zie hieronder. We nodigen dan ook iedereen uit om deze aan te vullen in het forum.

-Echte mannen eten geen honing, die kauwen op bijen.
-Echte mannen smeren geen zonnebrand, ze smeren zich in met diesel.
-Echte mannen dragen geen schoenen, ze stampen op distels.
-Echte mannen gebruiken geen wekker, die worden wakker omdat driemaal scheepsrecht is.
-Echte mannen lezen niet, die eten boeken.
-Echte mannen drinken geen thee, die eten theezakjes.
-Echte mannen drinken geen koffie, die kauwen op bonen.
- ...

 

 

Reacties 

 
#7 Oscar Senecaut 14-09-2010 12:49
Jelmer de Ha zei:
Echte mannen poepen rennend jonge

Waarom zouden echte mannen rennen?
 
 
#6 Jelmer de Haan 09-09-2010 16:12
Echte mannen poepen rennend jonge
 
 
#5 Marco 24-08-2010 21:54
Echte mannen hebben geen lijstje nodig om te weten wat ze wel en niet doen.
 
 
#4 Ronald v/d Kruijs 11-08-2010 20:38
Thomas zei:
Echte mannen poepen staand 8)

Ook wel "Op z'n Frans" genaamd.
 
 
#3 Thomas 11-08-2010 16:39
Echte mannen poepen staand 8)
 
 
#2 Ronald v/d Kruijs 10-08-2010 21:50
Echte mannen drinken geen bier, maar kauwen hop.
 
 
#1 Silke! 08-08-2010 11:56
- Echte mannen schillen geen kiwi's, maar eten ze met huid en haar op.