Agenda

Geen evenementen
Jota 2011 - Het Weekend
Geschreven door Anges van Oosterum   

Het terrein stond weer bomvol met antennes en torens: een plan B-driepoot, een bamboe-piramide’tje, een stalen mast enz enz. Gelukkig waren er ook weer voldoende sets geregeld, zodat vanaf vrijdagmiddag het gezellige gezoem de blokhut weer vulde. Voor de verkenners en explorers was er uiteraard weer jota-kamp. Na de opening volgde er een vossenjacht en een fietstocht. De stam deed mee aan een Black-Jack spel maar kreeg het helaas niet gewonnen.

Zaterdags draaiden de verkenners hun shifts, zaten de explo’s te chillen en kwamen diverse groepen langs. ’s Middags speelden de verkenners heel fanatiek hun risk-spel om scoutinggroepen. De strijd was heel spannend maar uiteindelijk door de spechten gewonnen. De explorers speelden tegen een zendamateur boter-kaas en eieren vanaf diverse groepen in de regio.

’s Avonds kwam de onderbouw ook. Na een installatie bij de bevers kon iedereen gezellig ‘aan tafel’ plaatsnemen. Met 100 man was er een enorme berg wortel en andijvie stamp gekookt. 

Na deze gezellige drukte verdween de leiding naar de posten. Vervolgens werden de kinderen in groepjes verdeeld en samen met hun chauffeurs op pad gestuurd om aanwijzingen te zoeken voor de eindpost. Dat bleek nog een flinke klus te zijn. Er was een letterdoolhof, een semafoor-zin, een morse-code, een foto, een afbeelding/QR-code, een rebus en een sterrenbeeld. Het was ook niet altijd eenduidig wat er bedoeld werd (de collse of de opwettense) maar dat maakte het juist spannend. De meeste groepjes konden wel drie of zelfs vier letters vinden en gelukkig kon iedereen naar de eindpost komen. Daar was het een waar feestje met het gele busje, de lampjes énnnn de hamburgers. Iedereen ging voldaan naar huis al waren sommigen teleurgesteld dat er géén insigne aan vast zat. Maar ja, je kunt niet alles hebben.

Toen iedereen of huiswaarts was of weer lag te bikkelen in de tent, was het nog heel gezellig op de blokhut.

 Gert was jarig en kreeg taart en er was wederom veel bezoek. Een grote groep toog op gegeven moment richting doornakkers en een kleiner gezelschap zat nog gezellig bijeen op de blokhut.

Zondagochtend waren de amateurs weer vroeg present. Nieuw Zeeland was helaas niet gevangen (die kletste te lang) maar alle werelddelen waren reeds lang bezocht. Bekijk het kaartje maar eens goed. 
Oceanië, de Zuidpool en alle bekendere delen. De verkenners hebben nog gesoldeerd, gezonden en aan het regio-zendspel meegedaan. Dat was erg leuk en doen we volgend jaar beslist weer. Ook de projectjes waren heel gaaf en ze kunnen niet wachten tot ze ze meekrijgen.

Aan al het leuks komt een eind dus op n gegeven moment restte alleen nog het opruimen en afbreken, maar dat ging ook heel vlot. We kunnen terug kijken op een geslaagde Jota waarbij een woord van dank uitgaat naar onze amateurs: Petro, Harrie en Ronald. Dus bij deze: bedankt!

Sluit ik dit stukje af met de quote van Jota 2011: “Ik voel een griepje opkomen. Heb je een kopje thee voor mij?”

Liefhebbers voor de foto's kunnen hier terrecht.

 

Reacties 

 
#2 Thomas Breukink 23-10-2011 17:26
Zo alles netjes opgeruimd, en toren is weer afgebroken.
 
 
#1 Thomas Breukink 18-10-2011 22:22
Ik moet zelf nog even bijkomen van het slaaptekort... Maar, Leuk stukje Agnes!