Agenda

Geen evenementen
Koek en Zopie 2012
Geschreven door Jasper Scheffers   

Koek en Zopie 2012

Dit weekend was het weer zover, de Koek en Zopie actie kon weer van start gaan. Op zaterdagochtend om 8 uur stonden we al met veel man klaar om deze actie tot een geslaagde actie te maken. Nadat we alles in de aanhanger en auto's hadden geladen zijn we naar de karpedonkse plas gereden om daar op het ijs de tent op te zetten en het terras klaar te maken. Toen alles klaar stond, de chocomelk opgewarmd was, de thee bijna stond te koken, de rookworsten warm genoeg waren om je mond eraan te verbranden en de soep heerlijk stond te pruttelen was het wachten op de eerste klanten aangebroken.

Al snel kwamen de eerste klanten aan, niet alleen de ouders van de bevers kwamen gezellig iets warms drinken terwijl de bevers gezellig aan het schaatsen waren op het ijs, maar al snel hadden we de eerste vaste klanten binnen. Enkele schaatsers hadden na ieder rondje dorst gekregen en bestelde een warme chocomelk. Al snel werd het drukker en begon het terras te klein te worden voor de toestroom aan mensen. De bevers waren nog steeds druk bezig terwijl er een mooi stukje ijs voor ze werd schoongemaakt, hier hebben ze zich ook zeer kostelijk op vermaakt.

Rond het middaguur kwamen de mensen vooral voor de rookworst aan en was het erg druk, iedereen moet natuurlijk lunchen. Op de gehele plas werd het al snel veel drukker en hierdoor kwamen er dus ook meer mensen naar ons toe. In de loop van de middag kwamen ook de verkenners nog meehelpen en de welpen groepen kwamen nog langs om zich wat te gaan vermaken op het ijs zelf. Terwijl één van de welpengroepen zelfs ging voetballen op het ijs werd het steeds gezelliger op het terras en deze gezelligheid is niet meer weggegaan. Kinderen speelden veel op het ijs terwijl de ouders lekker aan kopje warme chocomelk zaten, mensen ui de buurt die even naar het ijs kwamen kijken vonden het er erg gezellig uitzien en bleven ook maar plakken onder het genot van een warm drankje. Iedereen was erg positief over de hele actie.

Rond een uur of 5 begon het erg snel af te nemen met de drukte en zijn wij op gaan ruimen, alles was snel weg en hierna lekker naar huis voor een warm bad, het was een geslaagde dag.

Op de zondag was het weer op tijd naar het ijs om weer de eerste schaatsers van een warm kopje chocomelk te voorzien. Het begon weer net zoals de zaterdag, alleen vandaag zonder dat de rest van de groep tijdens het draaien langs kon komen. Dit kon de pret niet drukken en gelukkig vonden de schaatsers toch al snel de tent met terras voor de spreekwoordelijke deur. Rond het middaguur kregen de schaatsers weer honger en kregen we weer meer klanten binnen.

In de loop van de middag begon het ook nog wat te sneeuwen, zelfs dit mocht de pret niet drukken aangezien de meeste mensen op het ijs bleven. De kinderen wilden graag verder spelen/schaatsen en hadden totaal geen last van de sneeuw. Toen het al laat begon te worden bleven er toch nog schaatsers op het ijs die nog steeds genoten van de warme chocomelk en de rookworst. Aan het einde van de dag bleek dat de gehele actie zeer goed geslaagd was, het was een erg gezellig en leuk weekend zo op het ijs.

Foto's van de zaterdag zijn hier te vinden

Foto's van de zondag zijn hier te vinden