Agenda

Geen evenementen
GFB2 Overzee
Geschreven door Thomas Breukink   

In de categorie raar maar waar. Afgelopen Koninginnedag is een team van ambassadeurs naar de Chinese muur gegaan. Om de GFB, Nederland en onze Koningin in het zonnetje te zetten in het verre oosten. Het was een flink eind klimmen om deze foto te trekken. Hij misstaat dan ook zeker niet op de site.

Verder waren er enkele honderden Chinese toeristen op de muur die nog nooit 2 blanke jongens met oranje boa's gezien hadden. Deze Chinezen hadden dan ook meer oog voor dit wonderlijke fenomeen, dan voor de muur die hun voorvaderen generaties lang met bloed zweet en tranen neergezet hebben. Enkele tientallen fotos verder, stiekem danwel recht in je gezicht een camera zetten en afvuren, en enkele tientallen brutalen die het aandurven om te vragen of ze samen met ons op de foto mochten, waren we al snel een grotere attractie. Helaas konden ze de oranje kleur noch de rood-wit-blauwe kleur niet plaatsen, wat betekent dat we nog een lange weg te gaan hebben om ons land op de kaart te zetten.

Morgen gaat de reis onder andere nog verder naar het Tian' an Men Square en de Verboden Stad. Een gelukkige en prettige Koninginnedag toegewenst, wij hebben onze bijdrage geprobeerd te leveren!

 

Reacties 

 
#5 Thomas Breukink 01-05-2012 18:02
Het waren een paar zeer geslaagde dagen.
Ronald, mocht je interesse hebben in een bezoekje aan Beijing te brengen, dan kunnen we onze contacten zeker aanboren en een uitwisselingspr ogramma opzetten. :lol: Let wel: volledig volgens de code van de GFB hebben we ook wat vijanden gemaakt. Hieronder vallen: straat verkopers, barmannen die de lichtknop van de pool tafel beheren, taxi- en riksja-chauffeurs.
 
 
#4 Ronald v/d Kruijs 01-05-2012 14:38
Hebben jullie ook contact gelegd met de locale scouting? En eventueel een uitwisselingspr ogramma opgezet met deze mensen. :lol:
 
 
#3 Luke Remmits 01-05-2012 14:12
Ik hou meer van taxi verhalen ... Maar dit is ook leuk hoor kun je nagaan straks in de vakantie!!!
 
 
#2 Oscar Senecaut 01-05-2012 09:58
Mooi verhaal! Ik hou van de rubriek GFB overzee :)
 
 
#1 Jeroen Frankenmolen 30-04-2012 19:51
Goed werk jongens!