Agenda

Geen evenementen
Openingskamp 2013 te Budel
Geschreven door Oscar Senecaut   


Voor de bovenbouw begon het kamp al op vrijdagavond. Eerst was er het gebruikelijk drama van tent opzetten. Dat blijft toch een moeilijke klus. Maar ook deze keer stonden ze na een tijdje toch fier overeind.
Check hier alvast de foto's!

Vervolgens gingen de verkenners en explorers het bos in om een avondspelletje te doen. Bij A moesten de jongens water in de mond nemen. (Als je een keer nachtdieren in het bos wil horen, is dit een aanrader want het werd heeeel stil). Bij B stonden kaarsjes die uitgespoten moesten worden. Helaas voor de jongens waren er ook veel fanatieke tikkers tussen A en B dus vandaar dat er velen vaak bij A waren om een nieuwe voorraad water in te nemen.

Terug op de blokhut werd een chocomelletje genuttigd bij een armetierig kampvuur (neem allemaal wat hout mee levert niet zoveel op). De jongens waren zeer verheugd toen we nog een van A naar B spel deden: commandodropping. Ontzettend smerig kwam iedereen daarvan terug: er was heel fanatiek gespeeld. Vervolgens ging de bende gauw naar bed.

Zaterdag werd meteen ’s morgens een trappersbaan opgebouwd. Toen de onderbouw arriveerde was die zo goed als klaar en kon er overgevlogen worden. Uiteraard stond de traditionele handenketting na de trappersbaan klaar en was er ook de gebruikelijke zooi voor de ouderen. De papa’s en mama’s werden vriendelijk uitgezwaaid en de speltakken maakten kennis met hun nieuwe aanwinsten.

Eén voor een vertrokken de speltakken vervolgens naar het zwembad. Het was niet zo’n groot bad maar er lag wel een gaaf opblaaskussen in. Het was heel leuk. Teruglopen was helaas wat minder leuk maar bij aankomst hadden Ronald en Agnes het avondeten klaar: soep, broodje hamburger/broodje frikandel en vlaflip. Dat was dus smullen.

Even rusten deed iedereen goed zodat we verder konden gaan met een avondspelletje. Iedereen kreeg een gekleurd bandje om en je moest in tweetallen van A naar B om daar samen een waxinelichtje aan te steken. Ook nu waren er weer tikkers en op de een of andere manier wonnen die steeds met de kaarten die iedereen bij zich had als leven…..

Na lekker even gerend te hebben gingen we weer terug naar het kampvuur. Daar nuttigde we een peperkoekje, een ranja’tje en begon de belgische speelavond. Na wat spelletjes als ‘raad het liedje’, met letters woorden maken en een quiz was het alweer bedtijd. Iedereen was nog heel moe van het zwemmen en zonder mopperen vertrok iedereen naar z’n matje.

De volgende dag waren de welpen als eerste heel erg wakker. Gelukkig vonden die het geen probleem om de leiding wakker te maken en algauw zaten we aan het ontbijt waarbij iedereen zijn bagage al ingepakt had. Wat verkenners die uitgekozen waren door de bevers hielpen de laatsten met hun spullen en zo konden we opgeruimd aan de zeskamp beginnen.

Scheren, een mummierace, een rupsbandenrace, stoelendans, met zo min mogelijk voeten en met een dienblad water rondbrengen werd door alle groep zeer fanatiek gedaan. Bij de eindscore waren dan ook veel gedeelde plekken. Na een broodje knakworst werd afgesloten en keerde iedereen moe maar voldaan huiswaarts.