Agenda

Geen evenementen
Ex-explorer HOTTUB weekend in Wiltz
Geschreven door Peter de S.   


Vrijdag middag 6 uur sharp zijn we richting het pittoreske Wiltz gereden in Luxemburg. Rond halftien zijn we op het kampterrein in Wiltz aangekomen waar wij gek genoeg de enige bezoekers waren. Teams werden gemaakt om het kampterrein op te bouwen en hout te halen, dit resulteerde in een geslaagd tentenbouw team en een minder geslaagd houthaal team. De hottub is opgeblazen en vol gepompt met de turbopomp van Nicks pa, de radiator is onder een hoek van 45 graden in het vuur gebracht en het systeem is gestart. De lange weg om het 8 kuub bad van 8.4˚C te verwarmen naar een comfortabele 40˚C is hiermee gestart. Na de nacht in shifts te hebben verdeeld is het bad die nacht verwarmt.

Check hier alvast de foto's!

Zaterdag middag is er gestart om met de auto van Oscar bomen naar het terrein te brengen door ze aan de trekhaak vast te binden. Dit is allemaal goed gegaan totdat de befaamde Erik de boom genaamd “phone crusher” niet meer kon dragen en hem met mach 5 tegen de broekzak van Oscar aangooiden. Oscar is er slechts met de schrik afgekomen, echter kon zijn telefoon niet zelfde zeggen want die is klokslag half 2 dood verklaard door enkele experts. Na dit debacle, is om de sfeer er weer in te krijgen een tunnelfeest gehouden, dit spetterende doch korte feest zorgde er voor dat de spanning om de hottub in te gaan niet meer kon worden gehouden. De temperatuur van het bad werd niet meer gemeten dus daar zal de mening van de schrijver voor worden gebruikt: Het was matig warm. In het bad zijn sigaren en bier genuttigd om even tot rust te komen.
Rond etenstijd zijn we uit het bad gekomen om de BBQ op te starten. Tijdens de geslaagde BBQ heeft Thomas de turbopomp op de radiator aangesloten om de bad-temperatuur een extra boost te geven. Dit alles ging perfect totdat er op het kampterrein angstkreten te horen waren. Het systeem bleek ontploft te zijn. Thomas met zijn al zijn kundigheid heeft dit weten te fixen en de oude pomp weer aangesloten. In dit proces heeft iemand een fout gemaakt en de turbo pomp niet uit het bad gehaald waardoor er 20 cm water is verloren. Gelukkig was er nog genoeg (nu heerlijk warm) water om goed te kunnen badderen. Heel de avond is er plezier gemaakt, gedronken, gelachen, werd er uitgekeken voor de Black-Mambaaaaaaaaaah (naam voor de invoerslang van het hete water en tevens de naam van een geduchte achtbaan in fantasia-land) en zijn er spannende verhalen verteld. Een groot deel van de avond is ook gevuld met balletje-balletje en raceautootje waar we met zijn alle steeds beter in werden. Nadat al het hout (negen bomen maar liefst) was verbrand zijn we het bad uitgegaan om nog even een drankje te doen bij het na smeulende vuur. Daar zag Sef zijn kans schoon om nog snel een braakje te leggen.
De volgende ochtend is er opgeruimd en zijn we rond half 2 naar de befaamde pizzatent gereden om te kunnen horen dat de oven niet aanstond. Met deze tegenslag zijn we maar naar de Mac gegaan in Maastricht. Hier zijn we allemaal veilig aangekomen ondanks de bijna-doodervaring van Daan en Peter door een retard die niet kond rijden op de snelweg waardoor we nipt zijn ontkomen aan een kettingbotsing waar volgens sommige verhalen wel 20 doden zijn gevallen. Dit alles maakt het weekend tot een gebeurtenis die ons nog lang zal heugen en waar genoeg is gebeurd om de geschiedenis boeken in te gaan als het derde geslaagde kamp in Wiltz van de explogroep onder Oscar, Thomas en Daan in samenwerking met de leden: Milfhunter (jelmer), Rob, Suf (Sef), Nick, Wezel (Wesley), die dikke (Jan), de phone crusher (Erik) en Pinky (Peter)

 

 

Reacties 

 
#2 Thomas Breukink 26-03-2015 15:25
Pinky, dat jij nog zo veel kan herinneren. Het meeste heb ik van schaamte verdrongen :-) of is door het syndroom van Korsakov verdwenen.

Al met al een topweekend!
 
 
#1 Peter B 25-03-2015 10:52
Leuk verhaal met smeuige details Pinky!