Agenda

Geen evenementen
Vrijwilliger worden bij het labelterrein in Borkel & Schaft?
Geschreven door Oscar   


Onderstaand een oproepje van ons oud-lid Geert-Jan:

Als oud lid van GFB heb ik toch ergens een invulling gevonden om toch een voeling te houden met Scouting maar ook omdat het toch ergens kriebelt!
Waarom deze oproep? We zouden graag wat extra man of vrouwkracht in het team hebben die het liefst vervoer tot hun beschikking hebben van hun zelf of de hand erop kunnen leggen.

Wat doe ik? Met een klein doch leuk team doe ik het beheer en onderhoud van het “Scouting label terrein “ in Borkel en Schaft en dat kan en wordt door iedereen naar vermogen gedaan. Het team is opgebouwd in twee teams maar die hebben veel raakvlakken met elkaar! Een team doet het onderhoud en het andere team doet in het hoogseizoen kampstaffen.

Onderhoud: hier komt veel initiatief om de hoek kijken en ook veel geduld om iets op te lossen. Terrein controle buiten het hoogseizoen nadat groepen een weekend op een terrein zijn geweest en reparatie werk na dat groepen zijn geweest. Bomen die na een storm ivm de veiligheid omgezaagd moeten worden, hiervoor krijg je een kettingzaag cursus aangeboden zodat alles veilig verloopt. Kleine afrasteringen aanbrengen, klein bos onderhoud in de herfst en wat er zoal voorkomt wat je toch elke keer weer verbaasd!

Kampstaffen: in het hoogseizoen zit er gedurende 2 ½ -3 maanden een vaste kampstaf die de groepen ontvangt en wegwijs maakt, helpt met vragen en zorgt dat de terreinen weer schoon en geheel klaar zijn voor de volgende groep. De kampstaf is eigenlijk het visite kaartje van het terrein en zorgt dat de groepen /leiding ergens even kunnen kletsen of gewoon een kopje koffie drinken.
De kampstaf die er aanwezig is zit er gewoonlijk voor een week en dan tegen nul kosten verblijf. Moet je de hele dag dan daar zijn? Helemaal niet! Je kunt ook je eigen dingen doen zolang je maar een regeling treft zodat de groepen indien gewenst je kunnen bereiken.

Heb je ergens tijd over om je hiervoor in te zetten? Dat hoeft echt niet constant elk weekend! Alles gaat op vrijwillige basis maar er zijn wel enkele vaste punten in het jaar dat we allemaal zoveel mogelijk bij elkaar komen om bijvoorbeeld het jaar te openen, met een Hemelvaartkamp en tevens vergadering met de bespreking van het komende en de opbouw en afbraak van het stafkamp. Na de afbraak is er een gezamenlijk maaltijd om het jaar af te sluiten, dit is altijd een Zaterdag/Zondag die je kwijt bent.
Maar voor alles geld dat er veel te regelen valt als je het maar van te voren aangeeft. Sommige vrijwilligers doen veel aan de facebook pagina, andere regelen veel op de achtergrond.

Je kunt gewoon nog een groep ernaast draaien maar dan zal je dat voor jezelf goed moeten plannen. Zijn het allemaal vreemden bij  ons team? Helemaal niet! Er zitten veel leden van de Wielwaal in het team, veel mensen die je regelmatig bij regioactiviteiten tegenkomt en ook enkele landelijke leden die het naar hun zin hebben bij ons!

Heb je interesse om ons te komen ondersteunen of mocht je meer informatie willen, kijk dan eens op de website of op de Facebook pagina en dan kun je mij ook altijd nog Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Groetjes,

Geertjan van der Gaauw.
Beheer label terrein Borkel & Schaft