Agenda

Geen evenementen
Jota 2016
Geschreven door Jasper Scheffers   

Het is weer het 3e weekend van oktober, dat betekent weer één van de gezelligste weekenden in het jaar, de Jota. Het begint allemaal op vrijdagavond als we weer op de blokhut aankomen, de zendamateurs zijn al bezig alles in orde te maken zodat we vanavond allemaal kunnen zenden, de verkenners maken zich klaar om te openen, de Explorers zijn de tent al aan het opzetten en de andere belangstellende verzamelen zich al rondom de bar in het verkennerlokaal of in het explorerlokaal. Het weekend kan beginnen.

Klik hieronder om nog meer te lezen over dit fantastische weekend of klik hier om de foto's te bekijken

Na de instalatie van de nieuwste verkenners gaan ze de tenten opzetten, is toch altijd lastig in het donken. De verkenners gaan zich alvast klaar maken voor het avondspel en de zendamateurs maken alvast de eerste contacten. Om 22:00 uur is het dan zover, de opening van de Jota. Nu kunnen we los... De verkenners en explorers starten met ieder een eigen groot avondspel waar ze tot diep in de nacht mee bezig zijn.

De volgende ochtend is het weer op tijd op staan, iedere verkenner wil natuurlijk wel zijn insigne halen. De explorers moeten er ook weer vroeg uit voor de volgende onderdelen van het kamp. De ochtendhorde en de bevers draaien net zoals iedere week, alleen nu ook met een eigen Jota programma. In de middag is er van alle speltakken niet veel te bekennen, alleen de Middaghorde draaien hun eigen Jotaprogramma. Aan het einde van de middag zien we de verkenners en explorers weer binnendruppelen, ze zijn flink wat scoutinggroepen afgegaan om daar ook nog wat contact te leggen.

Na het middagprogramma gaat iedereen koken en eten, hierna volgen de avondprogramma's weer. De Explorers gaan in de avond alweer naar huis maar de verkenners houden moedig vol en gaan door tot zondag. Hebben alle verkenners nu wel het insigne gehaald? Vraag dat maar zelf aan ze, ik denk dat ze hier nog wel meer over kunnen vertellen....