Agenda

Geen evenementen
GFB op Rodeo! (Nieuw!)
Geschreven door Silke   


Zaterdag 19 juni was het dan zover! De Verkenners, Explorers, Welpen MH en Bevers deden mee aan de Rodeo! Dit jaar was de Rodeo extra speciaal, omdat Scouting Nederland dit jaar 100 jaar bestaat en dat moest natuurlijk gevierd worden. Lees hier de verhalen van de verschillende speltakken en bekijk de foto's!

 

Foto's Bevers Foto's Verkenners Foto's Explorers

Welpen MH

Nadat iedereen zich bij het Philips van Lenneppark verzameld had, liepen we gezamenlijk naar binnen, nieuwsgierig naar wat komen ging! We waanden ons met welpen vanuit de hele regio in allerlei verschillende tijdzones. We zijn via de tijdmachine van Professor Parnas in de toekomst geweest, in het Wilde westen geweest en zelfs in de Middeleeuwen!

We hebben in die tijdzones allerlei leuke spellen gedaan! Er was een stormbaan, een web van allerlei elastieken waar we door heen moesten klauteren, een wasknijperspel en een spel waarbij de ballen je om de oren vlogen! Na het spelen van een potje levend kwartet hebben we heerlijk genoten van wat broodjes knakworst bij de tenten van de explorers.
Na deze lunch hebben we nog een postenspel gedaan en daarna hebben we ons nog goed vermaakt in de speeltuin in het park.

Na de afsluiting zijn alle welpen weer moe en voldaan in het heden naar huis teruggekeerd. Ondanks het wisselvallige weer, was het zeker een geslaagde regio-dag. De foto’s van deze activiteit volgen snel op de site, dus houd de site in de gaten!

Verkenners
Ook de verkenners waren van de partij bij hun eerste Rodeo, van tevoren wist eigenlijk niemand wat Rodeo nou precies voor een kamp was. Natuurlijk begon het kamp met het noodzakelijke: het kampement opstellen. Snel pakten we ons plekje en een ware scouting woonkamer/keuken combinatie en de slaapkamers stonden al snel. 's Avonds was er een heuse schuimparty, kleddernatte verkenners onder het schuim, veel gelach en muziek wisselden elkaar af. De rest van het kamp bestond voor de verkenners uit activiteiten als paintball, een stormbaan-quiz wat bordspelletjes bij de tent grote opblaasballen waar je zelf in kon en nog veel meer. Al met al een geslaagd weekend.