Agenda

Geen evenementen
Openingskamp in Stiphout
Geschreven door Thomas Breukink   

Het Seizoen is pas net begonnen en het eerste leuke kamp is al een feit. Op vrijdagavond 17 september verzamelden de Verkenners en de Explorers zich met hun fiets op de blokhut. Zaterdagochtend zouden ze worden vergezeld door de bevers en welpen.

Na een eind fietsen kwamen de Verkenners en Explorers aan op de Zandbergen in stiphout. Sommigen herkenden het terrein meteen, hier worden namelijk ook de jaarlijkse scoutingwedstrijden gehouden. Helaas was er niet veel tijd meteen handen uit de mouwen. Er moesten een flink aantal tenten worden opgebouwd. Tenten om zelf in te slapen en tenten voor de Bevers en Welpen. Gelukkig was er veel ervaring binnen de verschillende teams en was dit appeltje zo geschild. En konden we ons richten op leukere dingen.

Een commandodropping stond op het programma voor de volgende dag. Voor de ouders die niet weten wat dit inhoud. Bij een commandodropping moet je van een beginpunt naar een eindpunt lopen. Helaas rijden er auto’s rond die je zonder pardon terugzetten op het beginpunt. Het is dus zaak om zo onopvallend mogelijk naar het eindpunt te lopen. Soms willen auto’s ook wel stil in de bosjes staan te wachten, het is dan vooral schrikken als ineens de koplampen aanspringen. Wesley dacht snel weg te rennen, dit is hem pijnlijk komen te staan nadat hij in de schikdraad hing. ’s Avonds nog even een liedje aan het kampvuur en daarna lekker naar bed.

De volgende ochtend was het al vroeg rumoerig, de bevers en welpen waren op tijd gearriveerd. Even blijven liggen zat er dus niet in. Meteen aan de slag, er was namelijk een rare kist gevonden in het bos! We moesten dus snel openen en eens uitzoeken wat hier aan de hand was…

Na het bekijken van de kist kwamen we er achter dat er een cowboy was welke in het bos een schat had verstopt. Hij had hier en daar stukken van een landkaart verstopt welke tot de schat zouden leiden. We moesten deze schat wel gaan zoeken, er waren namelijk ook boeven op zoek naar deze schat. Zij mochten hem echt niet in hun handen krijgen.

’s Avonds hadden we lekkere kip te eten. De Verkenners en Explorers hadden deze zelf schoon gemaakt, het waren gister nog levende kippen. Daarna zijn we naar de fakkeltocht in Eindhoven gegaan. Hier hebben we met zelfgemaakte fakkels door de stad gelopen. Toen we terug kwamen op het kampterrein was er een supervetten vuurvreters show van de Explorers. Een van de mooiste die ik ooit geizen heb. We kregen van de leiding nog een kopje warme chocomel en een stukje peperkoek. Daarna zijn we lekker gaan slapen.

Zondag nog een laatste spelletje op het veld, daarna moe naar huis. Gelukkig hebben we de schat wel gevonden. De cowboy was ons erg dankbaar. Owja er zijn ook nog wat mensen overgevlogen naar andere speltakken. Gelukkig hoefde ik niet over te vliegen er zijn er namelijk een paar vies geworden van vla en water. Er was een kabelbaan waar we vanaf konden.

Het was allemaal erg leuk maar ik ben er erg moe van geworden. Ik ga nu lekker slapen. De foto's staan hier

 

 

Reacties 

 
#4 Luke Remmits 11-10-2010 13:56
Ik vond het een leuk kamp 8)
 
 
#3 Jip van Neerven 30-09-2010 08:16
hey de commando dropping was niet de volgende dag, of duurde dit weekend een dagje langer?
 
 
#2 Thomas Breukink 27-09-2010 10:48
Idd, zou ook graag nog wat meer foto's zien. Ik geloof dat Jasper en Jip er veel gemaakt hebben. Dat ze deze eens uploaden in een zeer snel tempo!!!

 
 
#1 Oscar Senecaut 27-09-2010 10:43
Ik mis nog een berg foto's, onderandere de fakkeloptocht, de indianenshow en de show van de explo's!