Agenda

Geen evenementen
Scoutplus bij de Hertog Jan brouwerij
Geschreven door Oscar Senecaut   

Hertog Jan

Dat Brand bier nog steeds in Limburg gebrouwen wordt weten we door de TV-spotjes inmiddels wel. Maar dat ándere Limburgse bier, Hertog Jan, wordt dat eigenlijk nog wel in Limburg gebrouwen? Het verhaal van de zoektocht van de scoutplus en het verrassende antwoord vind je hieronder.

Check hier alvast de foto's

Om uit te vinden waar dat Hertog Jan bier vandaan komt toog de gehele Scoutplus en een aantal externe bierexperts per minibus naar het Limburgse Arcen. Onderweg werd de Jupiler geproefd om een er zeker van te zijn dat die Belgische eigenaar van de brouwerij ons niet een ander biertje voor zou schotelen.

Aangekomen in Arcen werden wij langs de bron, het gerst, de hop en verschillende ketels geleid. We mochten jong speciaalbier proeven, twee filmpjes bekijken en de bierkelder zien. Én natuurlijk mochten we ook pils direct uit de brouwerij proeven. Welke brouwerij? Na een vragenvuur aan de rondleider bleek dit de Dommelsch brouwerij in Dommelen te zijn...
Hertog Jan Pils, dat wordt helemaal niet meer in Limburg gebrouwen! Hertog Jan Speciaalbier daarentegen wel.

Moe maar voldaan van het oplossen van het mysterie hebben wij ons tegoed gedaan aan een aantal speciaalbieren in de Hertog Jan Proeverij. Toen de chauffeur het welletjes vond zijn we weer met een slakkengangetje naar Eindhoven alwaar we onder het genot van een biertje tot in de vroege uurtjes op het Stratumseind over ons avontuur hebben nagepraat.