Agenda

Geen evenementen
Stampertjes Winterkamp (nieuwe foto's!)
Geschreven door Peter   

Stampertjes Lentekamp

Op vrijdag 28 mei kwamen De Stampertjes samen voor het winterkamp 2010. Inderdaad, winterkamp. Gezien de weersomstandigheden in de winter (sneeuw), en het klimaat waar we wél vrolijk van worden (zon), vond het kamp pas in de lente plaats.

Bij aankomst op de eigen blokhut werd door de organisatie verteld dat ieder een eigen houten wapen moest maken met behulp van een decoupeerzaag. De creatieve stampertjes gingen echter met bijlen te werk, en wonderbaarlijk genoeg was het eindresultaat nog best van een kwalitatief niveau. Nadat iedereen zijn wapen "gepimpt" had met stoere attributen uit de blokhut (technische snufjes zoals een laserlampje, of een handige draagband van sisaltouw) werden de geweren nog even voorzien van een camouflage print met behulp van groene en zwarte spuitbussen. Na dit knutseluurtje werd het tijd om de mannen van de jongens te onderscheiden door middel van een potje gamen op de playstation. De winnaar mocht immers met een van de auto’s mee, de verliezers, die moesten fietsen. Uiteindelijk kon het gros van de stampertjes op de fiets stappen en zich verplaatsen naar de bossen achter Valkenswaard. Daar aangekomen na 1.5 uur werd er een heerlijk warm vuurtje gemaakt en werden de tenten opgezet.

 

De volgende ochtend zou vroeg dag worden vanwege een "spectaculaire activiteit", dus de meeste stampertjes zochten al spoedig hun warme slaapzak op. De volgende ochtend ging de wekker alweer vroeg. Om 7 uur rolde iedereen uit zijn bedje, werd er een heerlijk eitje met spek gegeten, en stapten we allen in de auto’s. Al snel werd duidelijk dat we richting Antwerpen gingen voor de activiteit. Aangekomen bij Fort Knox werd al snel duidelijk dat het een pijnlijk dagje ging worden. In, op en rond een echt fort uit de tweede wereldoorlog gingen we Airsoft Adventure spelen. Kort gezegd is dit elkaar afschieten met replica's van echte geweren met kleine balletjes als munitie. Verschillende spelvarianten kwamen aan bod en aangezien het weer ons goed gezind was hadden we allemaal erg veel plezier. Na een lange dag van rondrennen, vies worden, en pijn lijden (vele kleine verwondingen, blauwe plekken en bloed uitstortingen waren het gevolg van dit fanatieke schietfestijn) werd het weer tijd om terug te rijden naar Nederland. Op ons kampterrein weer aangekomen werd de BBQ tevoorschijn getoverd en konden we van heerlijke hamburgers, speklapjes, worsten, karbonades en al het andere lekkers genieten. Na een gezellig avondje in het centrum van Valkenswaard kropen we weer lekker onze slaapzakken in. Op zondagochtend werd het tijd om alles weer in te pakken en op de fiets te klimmen. Nadat er nog een kopje koffie in een lokaal restaurant gedronken was en het buiten immers alweer droog werd, was het tijd om aan de lange fietstocht naar Eindhoven te beginnen.

Op de blokhut aangekomen werd alle troep weer opgeruimd en konden we nog even napraten. Al met al een zeer geslaagd weekend. We hebben zeker geluk gehad met het weer en erg weinig last van de regen gehad.

Organisatie en deelnemers bedankt voor alles!

De eerste foto's van het kamp vind je hier. Later deze week volgen nog meer foto's uit België.

 

Reacties 

 
#1 thomas 01-06-2010 08:35
Goed verhaal! Heb nog steeds spierpijn op de raarste plaatsen. Mijn collega's hebben me al regelmatig gevraagd hoe ik aan dit ongelukkige scheerongelukje ben gekomen. Elke keer moet ik ze weer vertellen dat ik op mijn kin ben geschoten tijdens het spelen van airsoft.