Agenda

Geen evenementen
Verkenners "Paashaasjagen"
Geschreven door Jip van Neerven   

Zaterdag 23 april hebben de verkenners alvast een klein voorproefje op het paasfeest. Na wat 'moetjes' komen de leuke dingen zoals Agnes het mooi zei. En of het leuk was! Lees verder voor het hele verhaal.

De middag begon met nog wat opruimen van spullen voor de RSW (regionale scouting wedstrijden) waar we al een tijd voor aan het oefenen zijn. Alvast een heel aantal spullen klaar leggen zodat de RSW een mooi kamp gaat worden.

De verkenners gingen het bos in naar de welbekende open plek, maar onderweg heeft Jip er geen zin meer in en besluit de eerste afslag richting huis te nemen. Samen met Maarten en Jessica lopen de verkenners enigszins verbaasd door richting de open plek. Even verderop kreeg elk van de 10 aanwezige verkenners 5 rauwe eieren(!) Maarten wijst ze er op dat de eieren heel moeten blijven totdat hij zegt van niet.

Plots komt er een fluoriserend gele paashaas voorbij gesprint, en Maarten roept: PAK HEM! PAK HEM! "mogen de eieren nu kapot?" werd nog gevraagd. JA! PAK HEM! was daarop het antwoord.

Al rennend door het bos begon Jip (de paashaas) toch een beetje spijt te krijgen van zijn eier inkoop en de slechte route (auw! bramenstruiken) sommige eieren wist Jip te bemachtigen, ook door hulp van Maarten had de haas toch wat zelfverdediging.

Nog een potje voetbal en daarna weer terug naar de blokhut om de dag af te sluiten met een lekkere beker ranja. Kijk ook naar de Foto's van deze zonnige middag.

 

Reacties 

 
#1 Ronald v/d Kruijs 26-04-2011 07:31
Ieks, komt die paashaas uit Japan? Hij geeft licht. Kan niet goed zijn.