Agenda

Geen evenementen
Groundwater Facilities Battle
Geschreven door Agnes en Maarten   

 

Ground Water Facilities Battle, zomerkamp 2011 verkenners.

Deze zomer zijn de verkenners weer op kamp geweest, op 141 km rijden hiervandaan richting het noorden was de hint. Het was een spetterend kamp met over het algemeen mooi weer, maar ook de meeste regenval van heel Nederland, lees snel verder en bekijk ook de enorme berg foto's!

Zaterdag 9 juli.

Om 10uur verzamelden we voor het zomerkamp van de verkenners. Inpakken, openen en vervolgens togen we richting Bentveld, zuidlaan 47. Daar is het schitterende labelterrein het Naaldenveld: dit zal deze week ons zomerkamp terrein zijn! Na een vlotte reis met onderweg een lunch pauze kwamen we daar aan. Een tractor bracht onze aanhanger vol met spullen naar ons terein dat heel toepasselijk ‘meisjesveld A’ heette. We kwamen er al meteen achter dat het een flink stukje lopen was, later werd ons ook verteld dat het 782 meter lopen was! Eenmaal daar aangekomen was het het gebruikelijke ritueel: tenten opbouwen. Vervolgens op ongeveer een derde van de route lopen pionierhout scoren om daar vervolgens een keuken van te bouwen. Gelukkig kreeg de leiding het na enig geslijm voor elkaar dat de aanhanger nogmaals gereden werd, ditmaal met de fourage en de PB. Dat scheelde ene hoop geloop. ’s Avonds hebben we nog een spel met de monstertruck gespeeld en werd het thema uit de doeken gedaan: de Groundwater Facilitities Battle. Eén van de verkenners merkte op dat het wel heel toevallig afkortte als GFB…. Door overdag goed je best te doen kon je geld verdienen. Met dat geld kon je ’s avonds leidingen en barren kopen. Daarmee kon je boerderijen, dorpen steden en de űberstad van water voorzien. Wie aan het eind van het kamp de meeste dagopbrengst zou hebben, die had gewonnen. De uitleg was nog wat verwarrend maar gaandeweg het spelen werd alles duidelijk voor de jongens. Na de uitleg was het tijd voor de lekker warme bedjes.

Zondag 10 juli.

Na op te zijn gestaan en te hebben ontbeten en ons te hebben gewassen werden de keukens afgebouwd. Een tafelvuur zat er niet in dit jaar omdat op het labelterrein alleen maar op de stookplaat in het stooktonnetje gestookt mag worden. Dat was wel jammer maar gelukkig mocht er wel gestookt worden want de week tevoor dreigde er zelfs nog een stookverbod. Zeg nou zelf: scouting zonder vuur is maar de helft toch? Anyway: na de lunch gingen we lkker naar het strand: Bentveld ligt namelijk tegen Zandvoort aan en dat is wijd en zijd bekend vanwegen zijn fantastische stranden!! Zwemmen, spelletjes enz. Volop vertier en vermaak. ’s Avonds mochten de verkenners zelf hun eigen maaltijd bereiden. Dat viel de eerste keer niet mee!!! (Ook bij bakken toch even eerst de aardappelen voorkoken!!!). En uiteraard werden de eerste ronden van het Groundwater Facilities Spel gespeeld.

Maandag 11 juli

Maandag beloofde een schitterende dag te worden. Na een heerlijk ontbijt gingen we hiken. Dit deden we samen én toch alleen. Jip en Agnes liepen ook mee. We liepen door de prachtige wijken van Bentveld en Bloemendaal (daar staan best leuke huisjes), langs duinkes, door duingebieden enz. Er stond ook een prachtig monument, met fonteinen, heel veel namen, beelden, kaarsen, bloemen enz.

We voelden de toch wel in onze benen en daarom werden we lekker opgepikt om vervolgens luxueus terug gebracht te worden naar het kampterrein. Bij het rode draadspel kwamen ineens kanskaarten om de hoek zeilen. Dat kon positief zijn (extra opbrengst) maar ook heel negatief.

Dinsdag 12 juli

‘s morgens hadden we eerst een speurtocht: proef het Naaldenveld. Daarbij zochten we eetbare planten. Dat lukte nog best aardig. We hadden ook recepten dus ’s avonds hebben we nog heerlijk ervan gegeten. ’s Middags vertrokken we op weg naar……….. Tja. Dat vonden de verkenners even heel vervelend dat ze niet wisten waarheen, tot we er bijna waren. We gingen namelijk paintballen!!! De verrassing was des te groter omdat normaal de ‘leuke dag’ op donderdag is, maar die was nu dus al op dinsdag!! Helaas nog niet de volwassen versie (die geweren zijn nog cooler) maar dit was ook heel gaaf. We kreeg camouflagejasjes aan en geweren. Uiteraard te weinig kogels en de laffe leiding kocht meteen en masse bij. Na een aantal spannende potjes paintball was iedereen helemaal kapot. We zijn terug gegaan naar het kampterrein en daar hebben ze weer gekookt voor zichzelf gekookt en na het eten het rode draadspel gespeeld en als rustig avondspel hebben we set gespeeld. Bij het rode draadspel had een tsunami helaas alle leidingen nr. 1 van het bord geveegd….

Woensdag 13 juli

Eigenlijk stond er op het programma om naar het strand te gaan maar helaas was het pokkenweer. Daarom gingen we naar het stoommuseum Cruquius. Dit viel behoorlijk in de smaak bij de kids ook al vonden ze het wel jammer dat ze niet naar het strand konden. Jessica kwam ook nog gezellig langs en vandaag mochten de jongens zelf hun maaltijd samenstellen in de supermarkt. Dat is altijd weer een feest. ’s Avonds de maaltijd lekker bereid en om 9 uur hebben we meegedaan aan het grote levend weerwolven. Dit had een andere groep op het labelterrein georganiseerd en was errug leuk, Dennis was ziener en we hebben ons kapot gelachen want hij mocht iedereen de gekste opdrachten laten doen. Daarna nog een potje gestoeid met z’n allen en toen nog het rode draad spel gedaan en vervolgens was het tijd voor de bedjes.

Donderdag 14 juli

’s Morgens begon met een cadeau’tje. We kregen allemaal een kampshirt. Na een heerlijk ontbijt waarbij meteen een lunch gesmeerd werd zijn we in de auto`s gestapt. Het was weer een verassing voor de jongens wat we gingen doen.. Onderweg werd het al een beetje duidelijk.. Er stonden bordjes Duinrell langs de weg.. maar de leiding hield hun mond dus het was toch een beetje gokken.. Er kwam nog een bordje met daarop het museum van het lichaam, toen was de twijfel enorm.. Maar we eindigden toch op de parkeerplaats van Duinrell.. Helaas was het zo’n rot weer dat we in Duinrell zelf niet zo heel lang zijn geweest . Het voordeel was wel dat er g’’en rijen stonden en de kreet ‘nog een keer’ echt werkte… Maar we hebben ons daarna nog heerlijk vermaakt in het tikibad met heel veel verschillende glijbanen enzo. Op de terug reden we nog even Zandvoort in om bij een lokale snackbar lekker frietjes te eten.. Toen hebben we de verkenners nog wijs gemaakt dat ze nu naar het kampterrein terug moesten lopen. Ze gingen al aan de barjongen de weg vragen. Gelukkig voor hun was dat niet zo! Terug gekomen op het kampterrein hebben we heel veel spelletjes gedaan (voor geld natuurlijk) in de witte tent.. want daar was het lekker droog, ook het rode draad spel gedaan, en gaan slapen!

Vrijdag 15 juli

’s Morgens hebben we al een beetje opgeruimd. We zouden het anders zaterdag niet halen om voor 12’en het terrein af te zijn en het hout moest toch weer zo’n 300m versjouwd worden. Daarna was het eindelijk weer enigszins lekker weer dus we konden weer naar het strand. Lekker gezwommen, kastelen gebouwd, gevoetbald, gevortexed enz. Helaas verstapte Maarten zich in een kuiltje in het water (het heeft een grappige naam maar ik weet hem even niet meer). Het was echt mis dus eerst kwam de strandwacht. Daarna werd Maarten met een politiejeep (echt vet) naar de auto van Dennis gebracht en gingen hij en Dennis naar het ziekenhuis. Na een uurtje toch nog genoten te hebben van het strand gingen we weer naar Meisjesveld A. We begonnen op tijd met koken want op vrijdag is het altijd bonte avond en dat was dit jaar niet anders. De gasten arriveerden gedurende de avond. Maarten werd nog met de tractor naar ons kampterrein gereden. Hij zat erg in het gips en voor hem zat het kamp er dus op helaas. We namen weemoedig afscheid. Daarna aten we pannenkoeken op bestelling (naturel, spek, kaas, appel) gebakken door de leiding. Daarna begonnen de voorstellingen en kon het laatste geld verdiend worden (beoordeeld door onze onafhankelijk jury bestaande uit Marleen, Ronald en Jeroen). Het werd een hele spannende eindstrijd bij het Groundwater Facilities Battle maar uiteindelijk wonnen de ijsvogels.

Zaterdag 16 juli

En toen ruimden we op en gingen we moe maar voldaan weer naar huis. Het was een hele gave week geweest.

 

 

Reacties 

 
#1 Oscar Senecaut 07-09-2011 21:52
zo te horen en zien hebben jullie een erg leuk kamp gehad! Volgende keer wel even een selectie van foto's maken het heeft me uren gekost ze allemaal te bekijken :)