Agenda

Geen evenementen
RSW oefenkamp
Geschreven door Jip van Neerven   

Dit weekend was het druk oefenen voor de RSW (Regionale Scouting Wedstrijden) een kampje van een weekend, met bouwen van een keuken, koken op houtvuur, slapen in de tent, tocht technieken, broodje knak bij het vuur en dat alles bij de echte RSW zonder hun eigen leiding.

Vandaar dat oefenen wel een goed idee was.

Druk met de planning begon vrijdag avond het opbouwen van de tenten en de slaap spullen erin, en tijd voor het batavieren spel in het bos rennend met spiermassa, kwabben en beren op zak was het een kwestie van de noodlotten ontwijken, een beetje vrouwslingeren, wat ruilhandel en natuurlijk op passen voor de bomen takken en bramenstruiken.

Veel meer zat er die avond niet in, de tent in en slapen voor de volgende drukke dag. Keuken bouwen, met tafelvuur en zeil tegen de regen. Bepakt met hun dagrugzakje het bos in voor de hike, verschillende technieken als de strippenkaart, kruispuntenschets en graden schieten met compas. Lunchen op eigen gelegenheid en daarna weer terug om te gaan koken op houtvuur. Na een lange avond in de keuken nog even spieken bij de LAN party van de stam en explorers, broodje knak bij het kampvuur met verhalen over de plekken waar we wel op zomerkamp naartoe zouden willen.

De zondag was het heerlijk zonnig, genieten van het weer tijdens het opruimen van de tenten, keukens, houtstukjes, ontbijt resten en nog veel meer. Jammer genoeg hebben we niet veel tijd meer gehad voor een later spelletje maar het 'oefenen' van de RSW is heel goed gegaan. Ik ben Trots op onze groep verkenners (ja met een hoofdletter T)

(helaas geen foto's)

 

Reacties 

 
#2 Ronald v/d Kruijs 13-03-2012 11:30
Nu maar hopen dat jullie winnen en naar de LSW mogen. :D
 
 
#1 Thomas Breukink 12-03-2012 20:41
Wat een weertje, dit zijn de betere weekenden voor een oefenkampje! :)