Agenda

Geen evenementen
Juni kamp verkenners
Geschreven door Thomas Breukink   

De Malpiesche Bergen was de locatie voor het junikamp van de verkenners. Eerst moesten we naar het terrein lopen. Daar werden frietzakjes opgebouwd, die door sommigen werden verbouwd tot heuse 3 kamer-appartementen. Wel wat winderig maar de weersvoorspellingen waren goed. foto'sNa de lunch gingen de verkenners op hike. Gewoon op kaart, maar wel een moeilijke route. De patrouille die als laatste wegmocht mopperde wat. Maar Agnes zei dat ze tóch als eersten zouden arriveren. Hetgeen later ook zo bleek te zijn. We gingen primitief koken: kip in hoera stand, gepofte aardappelen en erwtjes en bertjes in blik. Doordat eea wat lang duurde voordat het klaar was, waren alle vermoeienissen van de hike ook weer weg. Jammer genoeg gold dat niet voor de blaren J.
Na het avondeten werd er wat gerouwdouwd met Hollandse Leeuwen. Vervolgens gingen we op zoek naar een geschikt terrein voor het koningen en onderdanenspel. Het ging precies wat schemeren, wat de diverse koningen wel goed uitkwam. Het tweede potje deed de leiding ook mee. En ondanks dat Dennis met heel veel onderdanen door het bos sjouwde, kwam Rob als de grote winnaar uit de bus. Terug op het terrein gingen we lekker het liedboekje doorbleren (volgens Ingrid was het écht geen zingen). Anyway, terrein 6 heeft gehoord dat we er waren. Lekker naar bed en goed geslapen.
De volgende dag een eitje bakken om daarna de boel af te breken en op te ruimen. Om alvast eens in te komen voor zomerkamp kregen we nog een franse quiz. De conclusie van de leiding is dat de jongens écht geen woord frans verstaan dan wel spreken. Een voorbeeldvraag: scout in het frans is: A ecleteur, B sercheons du route of C scout (je spreekt uit: skoet). Alle verkenners liepen massaal naar B (letterlijk pad vinder) terwijl A en C de goede antwoorden zijn.
Daarna liepen we weer terug naar de Suyckerbuyk waar al enkele ouders van een kopje koffie zaten te genieten. Het was weer leuk geweest!