Agenda

Geen evenementen
Zomerkamp 2013 verkenners
Geschreven door Ronald v/d Kruijs   

Zondag: de reis naar Viervilles sur Mer.

Op zondag verzamelden alle verkenners op de blokhut rond 9 uur. We begonnen de busreis vrolijk en enthousiast en met veel muziek. Maar als snel werd de busreis saai en duf. We probeerden er toch een leuke reis van te maken. We kregen toch een houte kont. Toen we in France waren, stopten we om te plassen. En troffen daar een rare WC aan. Toen we weer reden werd het toch leuk omdat de leiding uiteindelijk toch gekke muziek had. Velen uren later kwamen we op het kampterrein waar een oude Duitse Generaal had gewoond die D-day soldaten probeerde te stoppen. We hoefden geen tent op te zetten want we sliepen binnen. Toen gingen we slapen na een vermoeiende dag.

Foto's vindt je alvast hier.

 

Maandag: de duitse begraafplaats

We gingen naar de Duitse begraafplaats. Daar lagen 8500 graven. Sommige soldat ware heel jong: 14 of 15 jaar. Toen gingen Agnes en Dennis boodschappen doen en wij speelden voetbal. Daarna gingen we zwemmen in de zee en Abel en Agnes hadden heerlijk gekookt.

Dinsdag: de Amerikaanse begraafplaats.

We werden wakker en stonden op. We aten cornflakes. De lachende koe kwam voor het eerst op tafel. We moesten 8 kilometer hiken. We gingen naar de American Cemetry. Daarna kregen we een rondleiding van 66 minuten. We kregen we allemaal info over Amerikaanse graven. Hierna gingen we met mooi uitzicht over het strand terug. We gingen toen overheerlijke rode kool eten! We hadden toen ‘chill’ tijd. ’s Avonds gingen we rond het kampvuur zitten en gingen we zingen. Toen was een geweldige dag voorbij en gingen we slapen.

Woensdag: Point du Hoc

Wij werden wakker door het vreselijke horloge van ZhengYuan dat oorverdovend piepte. Daaropvolgend ontbeten wij heerlijk. We aten stokbrood en croissantjes. Dennis vertelden ons dat we onze dagrugzakjes moesten inpakken. We moesten onze zwembroek meenemen. We stapten in de busjes en reden naar Point du Hoc. Daar mochten we een anderhalf uur tussen de bunkers rondlopen. Jochem, Abel en Joris werden in één van de bunkers gebokt door een Belg. Hij liet ze schrikken en maakte een foto. Daarna gingen we terug naar de auto’s en deden we een beverspelletje. Dat spel heette chinees voetbal. Agnes kwam terug met een busje vol eten. Na de lunch die erg lekker was (stokbrood en peperkoek). We reden daarna naar het zwembad. Die was helaas dicht. Om de tijd te versnellen gingen we lol trappen op het voetbalveld. Een meisje vond één van ons leuk. Toen gingen we naar het zwembad en moesten we ballenknijpers en badmutsen aan. Dat was niet leuk. Toen we in het zwembad gingen, gingen we met de leiding stoeien. Toen we klaar waren gingen we naar het kampterrein. En dat was het einde.

Donderdag: Leuke dag

We werden wakker gemaakt door de leiding en ze zeiden dat we gingen hiken. Maar dat was een grapje en we gingen met de bussen maar wisten nog niet waar we naar toe gingen. Ze zeiden dat we naar een doolhof gingen met schuivende muren. Maar dat klopt niet helemaal. Maar uiteindelijk zei de leiding dat we gingen paintballen. We waren heel blij en het was heel leuk. Toen zeiden ze dat we terug naar het kampterrein moesten hiken. Maar dat was niet zo. We gingen survivallen. Uiteindelijk was het heel leuk. Maar wat niet leuk was, was dat we pittig aten. Maar voor de rest was het een leuke dag. PS we hadden wel blauwe plekken door het paintballen. ’s Avonds gingen we naar het strand en speelden wat en verkenden het strand tot de rotsen. Toen we teruggingen zaten we nog wat rond het vuur met een cakeje en drinken.

Vrijdag: Arromanches

De volgende dag gingen we naar een museum (overlord museum) en naar het strand in een ander dorp. Veel mensen waren verbrand. Als avondeten gingen we als verrassing naar de Macdonalds! Ronald kwam nog op bezoek voor onze bonte avond. Toen moesten we onze spullen opruimen om de volgende dag weg te gaan.

Zaterdag: Klapband

De terugreis was lang en saai ondanks de goede muziek. Toen we er bijna waren kreeg Dennis een klapband. Dat was wel schrikken. Gelukkig kregen we iedereen en al onze spullen thuis. Al waren sommige ouders wel vier keer op de blokhut geweest.

 

Reacties 

 
#1 nena 19-02-2014 20:35
Beste mede scouts,

Ik ben een expolorer begeleider van de Brownseagroep 66 uit Rotterdam en wij willen met onze Explorers dit zomerkamp ook naar Normandie. Wij zijn erg nieuwsgierig waar jullie toen zijn verbleven, dit omdat wij erg weinig (geen) informatie vinden over scoutingterrein en in dit gebied. Dus onze vraag kunnen jullie hierover misschien wat informatie geven?
Mail:

Hartelijk dank

Met vriendelijke groet,
Nena