Agenda

Geen evenementen
Winterkamp 2014
Geschreven door Agnes Van Oosterum   

Op vrijdagavond togen we vol goede moed en met veel zin naar de Ardennen. Na een vlotte autorit kreeg Agnes bijna de aanhanger op het weiland en konden we lekker de tenten opzetten en ons kampement opmaken. Omdat er nu ook een groot zeil onder de tent moest, deden de oudste verkenners er een uur langer over dan normaal J.  In het bos lag het hout voor het oprapen maar somehow zijn dennenaalden dan het leukst. Na veel rook, een chocomelletje en een peperkoek, togen de verkenners naar bed.

Voor de foto's kijk je hier.

De volgende dag zagen we hoe mooi het was in Freyneux. In de verte schemerde ene wit eilandje en aangezien het winterkamp was gingen we al snel op hike naar die sneeuw. Via een bruggetje en prachtige paden kwamen we inderdaad in de sneeuw te lopen. In Dochamps aten we onze bammetjes. Vandaar gingen we via ene oud spoorlijntje dat ze aan het opruimen waren naar een watermolen. Daar mocht je natuurlijk weer niet in maar net erna struinden we gewoon 2 hellingen omhoog. Dat klinkt makkelijker dan het is. Aldaar hadden we een esbit pauze. Via een mooi route over deze tweede helling kwamen we weer terug op ons kampterrein. Dennis kookte heerlijke andijviestamp. Het was deze avond superwinderig op ons terrein. Die woei wel het vuur aan en zorgde zo voor het echte winterkampgevoel: warm van voren en koud van achter. Toen het ook nog begon te sneeuwen zocht eenieder gezellig zijn tentje op met een versnapering en kletste aldaar (verder).

De volgende morgen was het gelukkig droog. Na ene heerlijk eitje en een pannekoekei voor wie durfde ruimden we de hele kermis weer op. We gingen naar Baraque Fraiture waar 10 cm sneeuw lag. Daar werd wat gesleed en vooral veel met sneeuwballen gegooid. Na een ge-esbit-lauw-knakworstje vertrokken we weer naar Eindhoven. Het was weer gezellig geweest!