Agenda

Geen evenementen
Op bezoek bij: Zomerkamp Verkenners
Geschreven door Oscar Senecaut   


Vrijdagavond toog de vliegende reporter naar Scouting labelterrein 'De Vrijenberg' in Loenen alwaar de verkenners alweer bijna een week vertoefden. Toen hij aankwam zag de reporter dat de verkenners én enkele ouders druk doende waren om het kampement weer af te breken. Het bleek de laatste avond op kamp voor de verkenners te zijn.

Check alle foto's hier!

Na het opruimen was het tijd om een spelletje te spelen: de verkenners en aanwezige ouders moesten, onderweg gehinderd door vervelende kaart-afpakkende-tikkers, naar posten om hun kaartje met aanvankelijk een "1" om te wisselen voor een kaartje met één cijfer hoger. Het doel was om zo vaak mogelijk een kaartje met een vijf er op te behalen om deze later tegen punten in te kunnen leveren. Ondanks het warme en vochtige weer werd er driftig door het bos gerend, kaartjes gewisseld en natuurlijk ook weer afgepakt. Na enige tijd was het spel afgelopen en was het tijd om de balans op te maken.

Gezeten in de kampvuurcirkel werd het vocht en zoutgehalte weer aangevuld en werden de punten uitgedeeld. Met deze punten konden verschillende elementen van het eerder besproken "warhammer" spel worden aangeschaft. Druk werden er zetten gedaan, poppetjes gekocht en strategieën bepaald. Na een spannende strijd bleek er geen winnaar te zijn en was het voor de ouders en kinderen tijd om naar huis te gaan. Moe en voldaan waren alle verkenners de winnaars: ze hebben een fantastisch kamp gehad.

De vliegende reporter en enkele gastleiding bleven nog een avondje hangen om de volgende morgen de laatste zaken op te ruimen. De vliegende reporter verheugt zich al op komende week: dan mag hij ook een dagje aansluiten bij de Explorers in Luxemburg!