Agenda

Geen evenementen
Jota 2014: after daylight
Geschreven door Agnes   

Reeds in het donker werden de tenten opgezet. Meteen in thema dus. Na de opening die vanuit Waalre werd gedaan, togen de verkenners het bos in. Het was maar goed dat de verkenners thuis het NAVO-alfabet geoefend hadden want in het bos moesten ze letters oversmokkelen om zo veel en zo lang mogelijke jota-woorden te maken. De ‘E’ die was er niet maar de ‘echo’ wel. De winnaar was uiteindelijk de spechten die kortegolfontvangerzender gespeld hadden. Daarna was de day lang genoeg en togen de verkenners naar bed.

De eerste foto's kun je hier vinden.

Zaterdagochtend draaiden we drie shifts: keukendienst (met pannekoeken bakken en tortilla hapjes (en de afwas en zo)), zenden (om het insigne te halen) en solderen (een elektronische dobbelsteen die ook de weg kan wijzen, en een random getal onder de tien kan kiezen én het was óók nog een looplichtje).

’s Middags gingen de verkenners traditiegetrouw op de fiets weg. Het was de bedoeling om kamertje-verhuur tegen Jasper Scheffers te spelen, maar ondanks het bezoek aan drie of vier groepen werden er weinig kamertjes verhuurd. Daarna mochten de jongens lekker per patrouille hun eigen maaltijd in elkaar steken: aardappeltjes, hamburgertje en Erwtjes en Bertjes. Na de afwas kon er nog even gezonden worden. Daarna begon iedereen ‘after daylight’ een beetje zenuwachtig voor het avondspel te worden.

Mister X moest gezocht worden in de wijk van de oude gracht. Dat ging op een ingewikkelde manier waarbij je maar twee nummertjes vooruit mocht. Mister X mocht te voet (één plek), te fiets (twee plekken) of per auto (drie plaatsen). Het bleek echter wel dat hij alles per auto deed J. Ronald, die de centrale bemande, werd af en toe wel een beetje gek van de ‘administratie’.  Sommige patrouilles werden zo enthousiast als ze mister X in de smiezen kregen, dat ze spontaan drie of vier plekken vooruit gingen. En dat mocht  natuurlijk nietJ. Je kon als patrouille ook niet zomaar de gracht over. Tussen 17 en 21 en 16 en 22 was een post. Thomas en Mirthe hadden daar een mooi spinnenweb gemaakt waarbij je door de lampjespoort door moest zonder de belletjes te laten rinkelen. Maar dat was voor de patrouilles géén probleem. Uiteindelijk werd mister X gevangen bij nr 30 door twee patrouilles. Het bleek gewoon Dennis te zijn. De Day was allang voorbij toen we nog een lekker worstje boven het vuur maakten om vervolgens weer in de tent te kruipen.

Zondag lieten we de zon eerst even goed opkomen. Na het ontbijt werd geïnventariseerd wie al meer dan vijf verbindingen had. Die mochten doorwerken aan hun insigne. De anderen gingen de nummertjes opruimen. En de anderen hadden keukendienst. Daar werden heerlijke ‘bevertjes in een slaapzak’ bereid. Sommigen waren op winterkamp: die hadden hun mutsje dicht. Ook werden er ‘kaaskopjes’ gefabriceerd en lekkere ‘tentjes’.

Na de lunch moest er natuurlijk nog opgeruimd worden. Dat vlotte gelukkig zo goed dat er nog even gevoetbald kon worden (of een band geplakt). Daarna werden de insignes uitgereikt (die ook nog after the day glowen….) en togen alle verkenners huiswaarts. De zendamateurs en een handjevol leiding ruimde de rest nog op en sloot de 47e jota af met een gezellige barbecue.