Agenda

Geen evenementen
2015 Oktober en November
Geschreven door Agnes   

Met Halloween hebben we gezellig griezelige pompoenen gemaakt. Eerst zelf op de fiets bij de pompoenen-man ene eigen pompoen uitgezocht. En toen die uitgehold en mooi gemaakt. Daarna lekker op het vuur pitten geroosterd en mais gepoft.

De laatste zaterdag van oktober stond in het teken van dokter bibber XXL. Als eerst werd er op de zandvlakte van het beukenbosje een reuzeman nagemaakt, met kuilen voor de botjes. Vervolgens werd er een gigantisch web geweven, met rinkelbelletjes. Daarna moesten de patrouilles voor elkaar opdrachtkaartjes verstoppen. Toen moesten de jongens zo snel mogelijk een opdrachtkaartje zoeken, de ehbo-opdracht correct uitvoeren en dan de volgende opdracht. Dit alles om beurten te verdienen voor reuze dokter bibber.  Daarna gingen we met een reuze-pincet de botjes eruit vissen. Elke beurt was goed voor 1 minuut speeltijd. En elk botje was goed voor een snoepje de neus. Zeer geslaagd.

Check hier de foto's

De eerst zaterdag van november stond in het teken van de oprichting van het taalkundig genootschap in 1931. Dat jaar stond immers die zaterdag boven de deur. De patrouilles moesten eerst letters verdienen door uit te zoeken welke letter fout gespeld was in het blad dat ze mee kregen van straatnamen. Als bewijs moesten ze een foto van de straatnaambordjes maken. Er werd wat afgerend in de wijk de oude gracht. Na een spel voor extra letters gingen we weer naar de blokhut. Daar eindigde we met reuzescrabble. Vervolgens mochten we 7 verkenners en één leiding installeren. Een dik feestje dus! Wat natuurlijk afgesloten werd met een traditioneel banket.

Met de intocht van sinterklaas waren we uiteraard in de stad. Daar moesten de jongens de zak vullen met pepernootjes en cadeaus door het doen van allerlei opdrachten. Ook dat levert leuke foto’s op. Ondertussen speelde Pieter bijna alle verkenners eruit met het ‘verboden woord’-spel.

En de laatste zaterdag van deze serie stond in het teken van goed een tocht leren lopen. Kompaskoers, strippenkaart en bolletje pijltje werd geoefend, afgewisseld met enkele spelletjes.