Agenda

Geen evenementen
JOTA met de Middaghorde
Geschreven door Julius   

Het zal je vast niet ontgaan zijn in scoutingland. Waar ik het over heb? De JOTA natuurlijk! Elk jaar in het derde volle weekend van oktober organiseren scouts wereldwijd de JOTA. Tijdens de Jamboree On The Air komen scouts met elkaar in contact via de amateurradiofrequenties.

De Middaghorde Welpen deden hier natuurlijk ook aan mee! Zij kregen elk een opdrachtenboekje waarin zij zoveel mogelijk opdrachten zo goed mogelijk moesten vervullen waarmee ze een insigne konden verdienen. De opdrachten hadden allemaal een ding gemeen; zenden en ontvangen. Deze varieerden van: zenden met blikjes die aan elkaar met touw verbonden zijn, met bordjes seinen, identieke lego constructies bouwen via de walkie-talkie, morse-seinen d.m.v. licht vertalen of een potje zeeslag spelen/winnen via een van de amateurradiofrequenties.

De opdrachten werden in een rap tempo uitgevoerd en alle welpen toonden veel inzet. Bij deze wil ik daarom samen met de rest van de MH leiding alle geparticipeerde welpen feliciteren met hun wel verdiende insigne!

Groeten en tot zaterdag,

Julius