Agenda

Geen evenementen
MH Kookbattle
Geschreven door J. de Haan   

Ze hadden het allemaal al zien staan, twee tafels vol met ingrediënten. Van meel, eieren en melk tot ui, kaas een tomaat, het was er allemaal. Twee groepen welpen kregen een tafel vol met deze ordinaire producten en kregen de opdracht om daarmee de andere groep te verslaan door de meest originele gerechten te bereiden.

Beide groepen gingen gelijk van start met het maken van een cake. Allebei met chocolade; groep 1 deed het erdoorheen en groep twee goot het eroverheen. Nu was de vraag natuurlijk, welke groep bakt de beste cake?

Klik hier alvast voor de foto's.

Ondertussen waren er ook welpen bezig met hartige gerechten. Twee welpen van groep 1 waren bezig hele kleine plakjes aardappel te snijden door middel van een kaasschaaf. Deze plakjes legden ze in een pan met hete olie. Naderhand lieten ze ze nog even uitlekken en deden ze er paprika poeder overheen. Na het geproefd te hebben kwamen ze tot de conclusie dat ze eigenlijk nog niet klaar waren. In de oven dan maar.

In groep twee werd iets heel anders gemaakt. Er werden wel 4 uien versnipperd en een groot stuk kaas werd verbrokkeld. Dit werd in bladerdeeg gevouwen en zo ontstond de uien-kaas flap. Terwijl groep 2 ui en kaas verpakte in bladerdeeg, maakte groep 1 ook een gerecht van bladerdeeg. Ze maakten kleine gehaktballetjes met kruiden erdoorheen. Deze werden met een jasje van bladerdeeg in de oven geschoven.

Groep 2 had ook nog een R&D afdeling. Hier werden appels gestampt voor appeljam en er werd geëxperimenteerd met opmaak. Experimenteel gerecht 1 was een galia meloen met repen kaas erop afgemaakt met komkommer en rozijntjes. Gerecht 2 was een eiland in een zee van yoghurt. Het eiland bestond uit een groot blok kaas met daarbovenop een hamburger. Om het blok kaas waren ook nog 4 komkommertjes met een klein stukje kaas er op. Het laatste gerecht was ook een yoghurt kaas gerecht.

Toen gingen alle alarmen af op de telefoons van de leiding en konden de gerechten uit de oven. De laatste snufjes zout werden verspreid over de gerechten en de chocolade werd over de cake gedropen. Dit betekende dat iedereen weer achter zijn tafel moest gaan staan en zijn gerechten moest gaan presenteren.

Bij groep 1 begon de jury met de cake. Ze vonden hem erg lekker; hij was goed gebakken en de chocola was consistent verspreidt. De gehaktballetjes waren zeker ook niet te missen. Ze waren voortreffelijk gekruid en het krokante jasje maakte het helemaal af. Daarna gingen ze nog naar de chips. Deze waren lekker krokant. De smaak was prima, maar was misschien iets te zout. Maar ze hadden een goede collectie gerechten laten zien.

Het viel de jury gelijk op dat groep 2 een groter aanbod aan gerechten had. Dus ze hadden al een streepje voor. Maar het ging natuurlijk wel om de smaak. De uien-kaas flappen vond de jury best lekker. Het was een goed mengsel van ui en kaas, maar er miste nog wel een kruidige smaak. Toen werd de cake aangesneden. De buitenkant was net iets krokanter en de binnenkant net iets luchtiger. Hierdoor vond de jury deze cake toch net iets lekkerder. Toen kwamen de experimentele gerechten, maar de jury heeft hier alleen maar naar gekeken. Behalve bij de hamburger. Die hadden ze wel nog geproefd. Deze was heel lekker.

Na het proeven van alle exquise gerechten luidde het juryoordeel als volgt: “jullie hebben beide hard jullie best gedaan. Jullie hebben je beste gerechten neer weten te zetten. Het kiezen tussen deze teams is dan ook erg lastig, maar team 2 heeft toch net wat beter laten zien wat ze kunnen. De opmaak van hun gerechten heeft de doorslag gegeven, en daarom hebben ze gewonnen.”