Agenda

Geen evenementen
Moeder-zoonweekend
Geschreven door Bram Imants   

“Wat doet mijn kind nou precies allemaal op scouting?” Hutten bouwen, broodjes bakken, levend Stratego, maar wat nog meer? Op zaterdagochtend om de gebruikelijke tijd van 9:30 verzamelden de moeders van de welpen zich samen met hun kind op de blokhut om dit te gaan ervaren. Het was namelijk weer tijd voor het 3-jaarlijkse moederzoonweekend waarin dit allemaal een stuk duidelijker zou gaan worden.

Natuurlijk begon dit leuke kamp als elk programma en kamp bij de vlaggenmast, waar we eerst met zijn allen openden. De vlag werd gehesen, de wolvenkopjes in de lucht, daarna mocht er een welp naar het midden om te djippen. Na dat dit vaste ritueel voltooid was konden we beginnen aan het eerste onderdeel van het kamp.

Heel het kamp stond in teken van de meest klassieke scouting onderdelen. En dat kwam al snel naar voren tijdens het eerste spel. In de kampvuurkuil werden de groepjes gemaakt die vervolgens een spannende aluminiumfoliespeurtocht met posten door het bos zouden gaan lopen. Terwijl de groepjes 1 voor 1 op pad werden gestuurd speelden we met de achterblijvers nog snel een spelletje 3-is-te-veel tot dat ook het laatste groepje het aluminiumspoor achterna kon. Na steeds een stukje wandelen passeerde de groepjes de volgende posten met veel voorkomende scoutingspelletjes. Als eerste speelde ze bij Julius  een potje “Schipper mag ik overvaren”, toen kwamen ze aan bij Bram op de post waar ze mochten gaan dobbelen om ranja te mogen drinken (met zijn allen om 1 pan heen met een rietje), bij de laatste post verzamelden Jasper alle groepjes weer voor een steeds groter wordend spelletje “Boompje verwisselen”. En toen, en toen, en toen? Toen was het al weer tijd voor de lunch. Hmmmmmmmmmm lekker, broodjes knakworst!

Met de lunch achter de kiezen waren we weer opgeladen voor een spelletjes in de stad. Op de fietsen dus om ons daar naar toe te verplaatsen. Op de Markt kreeg elk groepje een lijst met opdrachten en vragen die uitgevoerd dienden te worden op deze locatie. Hoe meer er met succes werden uitgevoerd, hoe meer punten er werden verdiend, hoe groter dus de kans op de overwinning. Opdrachten die zoal langs kwamen waren, fotografeer een lachende politieagent, verzamel zo veel mogelijk mensen in een door de organisatie getekende cirkel (of wat er voor door moest Razz) en fix een kassabonnetje met een zo hoog mogelijk bedrag, meer weet ik er zo ff niet meer.

Soep, macaroni en een beker vla met verrassing, toen dat in onze hongerige magen was verdwenen konden we beginnen aan toch vaak wel het meeste spannende onderdeel van een kamp, namelijk het avondspel!  Eerst een groot sluip spel waarbij kaarsjes moesten worden uitgeblazen zonder te worden afgeschenen door de leiding, daarna nog ff gezellig om het kampvuur chillen en wat lekkers eten en drinken. Voor de welpen kwam toen de dag tot een einde… bedtijd dus! Voor de moeders echter nog niet… een puzzeltochtje op de fiets door Eindhoven…  kanoën voor de volgende aanwijzing… een ei kapot slaan met een moker na hier eerst tien rondjes om heen te hebben moeten gedraaid…  dit waren de beproevingen die zijn hebben doorstaan voor dat ook zij op 1 oor konden.

Een kort nachtje… Een fijn ontbijtje met een eitje.. en toen was het dan eindelijk tijd voor toch wel het scoutingspel der scoutingspellen… levend Stratego!!! Dezelfde teams trokken nog 1 laatste maal tegen elkaar ten strijde om de tegenstanders te ontdoen van hun kaartje en de vlag te veroveren. En hiermee kwam dit kamp tot een einde. Nog ff sluiten en daarna bij komen van dit leuke maar vermoeiende kamp. Volgend jaar de vaders!?

 

Reacties 

 
#7 Bram Imants 21-02-2011 14:09
Jeuj, ik heb ze! Komen er dus denk ik vandaag nog wel op. :feest:
 
 
#6 Silke van de Ven 18-02-2011 22:35
Huh, de foto's van ons laatste beverkamp (pieten/smurfenkamp) staan er al lang op hoor! Maar misschien leest Jasper dit helemaal niet, haha ;-)
 
 
#5 Ronald v/d Kruijs 18-02-2011 11:47
Bram Imants zei:
Vader-zoon volgend jaar wordt minstens zo vet toch? ;-)

Wij ook nog ja (Hemelvaart). Jasperrrrrrrrrr r duuuuuurttttttt langggg.


Ja Jasper, duurt echt lang
 
 
#4 Bram Imants 16-02-2011 15:39
Vader-zoon volgend jaar wordt minstens zo vet toch? ;-)

Wij ook nog ja (Hemelvaart). Jasperrrrrrrrrr r duuuuuurttttttt langggg.
 
 
#3 Ronald v/d Kruijs 16-02-2011 15:29
Als we op Jasper moeten wachten voor de foto's, dan zal dat nog wel even duren :D De bevers zitten namelijk ook al een tijdje te wachten op foto's van hun laatste kampje.
 
 
#2 Bob Coumans 16-02-2011 15:26
Inderdaad Job! Lijkt me ook een gigakamp!

Jasper, komt hopelijk snel nog met de foto's!
 
 
#1 Job Brederveld 16-02-2011 11:42
Wauw! klinkt echt heel gaaf, kan niet wachten tot het volgende moeder zoon weekend... helaas pas over 3 jaar :sad: komen er ook nog foto's???