Agenda

Geen evenementen
Welpen Junglekamp 2011
Geschreven door Peter   

Welpen Ochtend & Middaghorde Junglekamp 2011

Afgelopen weekend gingen de oudste welpen van de ochtend en de middag horde gezamenlijk op junglekamp. Dit primitieve kamp vond plaats in de bossen bij Valkenswaard. Lees vlug verder om te zien wat er op het programma stond.

 

Op vrijdag avond moesten de jongens alvast een proefstukje lopen met hun bagage (rugzak inclusief slaapzak en matje). Aangekomen op het kampterrein werden snel de tenten opgezet terwijl het al donker begon te worden. Het kampterrein werd ingericht en boven het kampvuur werden broodjes gebakken die de volgende ochtend als ontbijt genuttigd gingen worden.

Na het opstaan was het tijd voor de hike. In koppels liepen de jongens met hun bepakking van post naar post waar ze opdrachten moesten uitvoeren om punten te verdienen. Zo moesten ze bijvoorbeeld met rugzak en al over een touwbrug heen, wat de bikkels allemaal gelukt was zonder in het water te vallen. Na de lunch waren er echter 3 koppels verdwaald, die even later gelukkig niet ver van de juiste route gevonden werden (de leiding vraagt zich overigens nog steeds af hoe de enige 5-sprong in het bos door 3 koppels over het hoofd gezien kon worden Smile Met een zetje in de goede richting werd de tocht naar de eindpost vervolgd.

Toen iedereen niet veel later weer terug was op het kampterrein was het tijd om het avond eten voor te bereiden. Het was namelijk de bedoeling dat de welpen hele braadkippen boven het kampvuur gingen klaarmaken. Er is immers niets lekkerder dan zelf-gebraadde kip, ook al ben je er toch wel 1-2 uur zoet mee. Samenwerking is hier erg belangrijk, want de ene persoon moet de kip continu draaien, terwijl de ander ervoor zorgt dat de zelfgebouwde braadstellage overeind blijft. Toen alle kippen tot in perfectie gebraden waren en iedereen zijn buik volgegeten had, was het tijd voor een smokkelspel.

De volgende ochtend stond er na het ontbijt een 1-uurs-tocht op het programma. Alle horloges moesten ingeleverd worden en de welpen moesten een route van stukjes aluminiumfolie volgen. Vervolgens moesten ze zich precies na 1 uur weer melden bij de leiding, en hoe dichter ze bij precies één uur zaten, des te hoger de score. Daarna was het tijd om de lunch te bereiden: stamppot uit blik. Aardappels, groenten, uien en vlees werd in een groot soepblik gedaan, en vervolgens in de hete as gezet. Na ongeveer 20 minuten koken was de stamppot klaar en kon er lekker gesmikkeld worden.

Inmiddels kwamen de eerste ouders alweer hun zoon ophalen, en kon iedereen na het sluiten lekker naar huis om te douchen (en waarschijnlijk nog even een lekker middagdutje doen). Het weer zat dit weekend gelukkig goed mee, en moe maar voldaan zat het Junglekamp 2011 er weer op.

Klik hier voor de foto's