Agenda

Geen evenementen
Zomerkamp OH 2014
Geschreven door OH   

De jacht naar de macht!

Foto's check je hier

Zondag 13-07-2014

Circa 13.00 uur kwamen de Ochtend Horde welpen aan op blokhut 'De Ratel' in Borkel en Schaft.

Na een kleine rondleiding door de blokhut en een inleiding in het kamp, ging het creatieve buitenspel van start. Een paar uur later, uitgeraasd en lol gemaakt, vond iedereen het wel weer genoeg.

In de avond, toen de heren (en dames) zich op hun netst hadden aangekleed, begaven wij ons naar de raadszaal vanwege het avonddebat. Hier kwamen een paar zeer belangrijke discussie- en beleidspunten aan de orde.

Allereerst startte de hogere macht(alle leiding) met de algemene uitleg. Zij vertelden hoe te debatteren en wat de mogelijkheden waren voor de volgende dag. Uit deze mogelijkheden hebben 6 partijen een programma opgesteld, waarop zij konden stemmen. Hoewel de oppositie(twee leidingleden) tegen het partijprogramma was waarop gestemd was, heeft de voorzitter(de leiding) toch besloten dat de stemmen gelden. Het programma met de meeste stemmen werd doorgevoerd en zou de volgende dag uitgevoerd worden.

Ten tweede kondigde de voorzitter een referendum aan. Hierin werd besproken of er een film opgezet werd; de WK finale op het scherm kwam; of dat we juist naar buiten gingen. De meeste stemmen gingen uit naar de finale van het WK.

Als laatste had de facilitair manager nog een paar klachten over de netheid van het terrein en de slaapzaal. Hiervoor hebben zij minpunten gekregen.

Na de overwinning van het Duitse voetbal team, was het tijd om naar bed te gaan. Omkleden, wassen, tandenpoetsen en in bed liggen. Eind des dags, lekker slapen.

Welterusten allemaal!

Geschreven door Lynne

Maandag 14-07-2014

Na een korte nacht en een vroege ochtend stonden alle Welpen weer fris en fruitig klaar om deze zonnige dag te beginnen. Natuurlijk starten we deze met een gezamenlijk ontbijt.

De eerste activiteit van de dag was om per groepje een mini golf baan te bouwen, met spullen die ze konden gebruiken. Er kwamen zeer mooie en creatieve banen uit de grond, waar goed over nagedacht was. Na al dat gebouw was het tijd om op de banen te spelen, hier kwamen natuurlijk ook punten uit die van belang waren voor bij het debat.

Naar al dat gebouw hadden de Welpen honger, het was LUNCH tijd!!!!!

Boterhammetjes achter de kiezen en buikje vol gegeten, het was Casino tijd. Per groepje moesten de Welpen allemaal kleine spelletjes verzinnen, waar ze geld (nep) konden verdienen. Dit was dan ook weer belangrijk voor het aantal punten. Weer met weinig materiaal verzonnen de Welpen van alles om leuke spellen te bedenken. Klaar met bouwen het is playing time. Het geld rolde goed er werd verloren, maar ook veel geld gewonnen. Mooie verkoop praatjes haalde je over om toch nog een gok te wagen.

Na een tijdje was het tijd om aan het avond eten te beginnen. Zelf gemaakte pizza, door de Welpen uitgekozen. Van Bodem tot topping alles zelf gedaan. Met een heerlijk toetje vla flip na. Na het uitbuiken nog vrij gespeeld.

Maar toen was het echt wel tijd voor het avond spel, stratego. Mooi stukje bos gevonden en gaan met die banaan.

Bij terug komst op de blokhut nette kleding aangetrokken, want het was tijd voor het avond debat. Aan het eind van het debat het programma van de volgende dag besproken/gediscuteerd, maar toen was het echt tijd om naar bed te gaan. Dus pyjama’s aan en nog een teken controle en slapen maar.

Slaap lekker en tot morgen.

Geschreven door Lorency

Dinsdag 15-07-2014

Wij zijn s'morgens om half 9 op gestaan. Na het ontbijten zijn we een spelletje gaan doen, zodat de kinderen munten konden verdienen om zo dingen zoals eten en activiteiten te kopen die ze wilden gaan doen. Toen we klaar waren met het spel zijn de welpen zich omgaan kleden om te gaan kanoën. Dit hebben we een lange tijd gedaan van 2 tot half 5. Helemaal bek af terug te komen op de blokhut, hadden we natuurlijk grote honger. De Welpen hebben een scouting versie van kapsalon gemaakt met groente, spek en daarover kaas. En dit opgegeten in een zelfgemaakte bakje van aluminium folie. Na het nuttige van dit voortreffelijk diner hebben we het afgesloten met een debat. Leiding had bepaalde onderwerpen verzonnen waar de Welpen hun mening over konden geven. Vervolgens was het tijd om naar bedje te gaan.

Geschreven door Wesley.

Zie ook het avond verslag van onze vliegende reporter (Oscar).

Woensdag 16-07-2014

Met het begin van de woensdag brak helaas alweer de laatste dag aan van onze "Jacht naar de macht”. Na al onze spulletjes weer in onze tas te hebben gepropt, en de nodige boterhammen naar binnen te hebben gewerkt voor de laatste energie, konden we beginnen aan het spel: "Een reis om de wereld in 80 minuten”. Zoals al door onze voorzitter beschreven een spannend spel met munten, lintjes en roofkaarten. Om lekker af te koelen van dit spel, wat er heet aan toeging, namen we allemaal een lekker ijsje. Deze moesten we alleen wel eerst even vinden. Gelukkig waren ze niet heel moeilijk verstopt want ze smolten als een tierelier. Verder nog even wat bammetjes gegeten en een pot ijsjesthee naar binnen gegoten en daarmee kwam dit politieke kamp dan echt tot zijn einde. Tot volgend jaar en een fijne vakantie!!!

Geschreven door Bram