Agenda

wo 18 sept
fakkel defilé
za 21 sept
Scout-In / Niet draaien
vr 18 okt
Jota
za 26 okt
Stam
Scouting GFB2 Eindhoven

Welkom bij Scouting GFB2 (Graaf Folke Bernadotte Groep 2). Wij zijn gevestigd te Tongelre, Eindhoven. Via deze webpagina kunnen leden scouting evenementen bijhouden, de foto's van afgelopen evenementen bekijken en natuurlijk het laatste GFB nieuws volgen. Mocht je interesse hebben om lid te worden kijk dan gerust even rond. Je kunt online allerhande informatie vinden over de verschillende Speltakken: Bevers, Welpen, Verkenners, Explorers, Stam of Scoutplus. Uiteraard ben je van harte welkom om op zaterdagen langs te komen! In de nieuws items hieronder kun je zien wat er zoal te beleven valt bij de GFB2.

 
Openingsdag 2019
zondag, 08 september 2019 11:31Zoals ieder jaar werd het nieuwe seizoen ingeluid met een openingsactiviteit, dit jaar een openingsdag. Het thema was foute tienkamp. Dit betekende dat er 10 verschillende posten waren, waarbij de groepjes punten konden verdienen. Denk hierbij aan bubbelvoetbal, krat stapelen en balanceren op een hele, hele, hele grote bal. Een gezamenlijke lunch met soep en broodjes knakworst ging er wel in op deze actieve dag. Tot slot vlogen de te oude leden over naar de volgende speltak. Al met al een geslaagde dag.

Bekijk hier de foto's

 
2019 1x draaien
vrijdag, 30 augustus 2019 08:08


Het nieuwe seizoen is letterlijk spetterend van start gegaan! Dankzij het mooie weer konden er allerlei waterspelletjes gespeeld worden. Met sponzen, emmer, zeephelling en een heus badje!

Hier staan wat foto's.

 
Verkenners Zomerkamp 2019
vrijdag, 30 augustus 2019 06:35


Locatie was het veld ‘Driehoek’ op het labelterrein het Naaldenveld. Te midden van allerlei Brabantse scoutinggroepen dus we voelden ons meteen thuis. Zaterdag zetten we de tenten op en bouwden we provisorische keukens om zelf het avondeten op te bereiden. Daarna verkenden we het terrein. Het bos was erg droog dus er was helaas een stookverbod.

Hier kun je de foto's bekijken.

 
Explorer Zomerkamp '19
dinsdag, 16 juli 2019 16:34

Vorige week zijn de Explorers op zomerkamp geweest naar de Ardennen in België. Vanuit een schitterend huisje, helemaal afgelegen in de bossen, hebben we een spetterend kamp beleefd. Op zaterdag zijn we lekker gaan hiken, berg op, berg af, maar vooral veel mooie uitzichten en landschappen. Op zondagochtend zijn we gaan downhill mountainbiken door de bossen en 's middags hadden we een klim/touwparcours over een stromend beekje. Maandag stond een bezoek aan het Bastogne War Museum op de planning, met daarnaast een bezoek aan een oorlogsmonument, schuttersputjes in het bos en een begraafplaats. Op dinsdag stonden de Russische Waterspelen en een zes-gangen diner op het programma. Woensdag zijn we lekker naar een subtropisch zwemparadijs geweest, omdat de waterstand helaas te laag stond om te kajakken. Op donderdagochtend hadden we teamchallenges, waarbij we verschillende opdrachten moesten voltooien, en 's middags zijn we gaan rotsklimmen, tokkelen en abseilen. Vrijdag mochten we weer naar huis, en konden we weer een beetje uitslapen en bijkomen. Het was een heel leuk zomerkamp vol gave activiteiten en programmas!

 
De Explorers schommelen op het water
dinsdag, 25 juni 2019 11:35

Afgelopen zaterdag was het prachtig zonnig weer, tijd om het water op te gaan dus! Het was ook een speciale middag omdat er 5 verkenners meedraaiden die volgend seizoen gaan overvliegen. Mooi moment om te kijken hoe het er bij de Explorers aan toegaat dus! We gingen geen gewoon vlot bouwen... maar een drijvende schommel! Het ontwerp was al snel getekend, de benodigde materialen bepaald, dus konden we alle materialen richting de Karpendonkse Plas slepen. Daar aangekomen gingen we het vlot in elkaar knopen. De driepoten voor de schommel was nog wel een gestuntel, daar komen veel krachten op namelijk. Eenmaal op het water bleef het ontwerp goed drijven en kon er geschommeld worden. En de volgende keer? Dan wordt de schommel nog groter, nog hoger, en het liefst ook nog steviger! Gelukkig hebben we ook een filmpje!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>