Agenda

za 29 aug
eerste keer draaien
Paasprogramma Verkenners
Geschreven door Agnes   

Hoe dan ook, de verkenners draaien toch!! Met veertien jongens en twee man leiding ontmoetten we elkaar op zoom, discord, live-stream en what-app. We hadden een gevarieerd paasprogramma. Eerst moesten de verkenners raden waar de paaseitjes in het bos verstopt waren. De eerste foto die ze te zien kregen was een close-up, dan eentje wat uitgezoomd en ten slotte een overzichtsfoto. De jongens hadden er duidelijk last van dat ze al lang niet in het bos geweest waren. Maar ook dat sommige details (een schoorsteen=put) ze nooit opgevallen waren.

Vervolgens moesten de jongens raden hoeveel paaseitjes in een pot zaten. De range van raden ging van 1 tot 093204543. De getallen ratelden zo snel de app-groep binnen dat we t niet eens konden lezen. T Waren er overigens 110.

Toen hadden we een vijf-op-een-rij-spel. Door foto’s van een paaseitje te maken op een plek in huis, kon een team een vakje claimen. Het was bij dit spel zeker handig als je weet hoe je snel een foto kunt versturen over de app. De jury kon ‘t amper bijhouden en groepje C en D finishten dicht bij elkaar.

Tot slot hadden we een paas-eitjes-bingo georganiseerd. De eerste hindernis was 16 verschillende cijfers op je blaadje schrijven maar toen dat gelukt was, konden we van start. De eerste BINGO (een rij compleet) ging nog vrij rap en was door 5 mensen tegelijk gescoord. Daarna duurde het tot drie ballen in de molen voordat mensen een kaart vol hadden. Ik denk dat wat verkenners vergeten zijn een eitje te leggen!

Al met al was het weer heel gezellig om zo samen bezig te zijn. Scouting op een andere manier. En het grote voordeel van vandaag: niemand hoefde ei uit zijn haren te wassen.