Agenda

Geen evenementen
Verkenners

De verkenners zijn jongens tussen de 11 en 15 jaar. Op zaterdagmiddag doen we de meest uiteenlopende activiteiten in de omgeving van Eindhoven.

Van vlotten bouwen tot kookmiddagen, van stadsprogramma tot pionieren, van sportmiddag tot loop en fietstochten en van smokkelspellen tot chemiemiddagen. We hebben ook verschillende kampen en weekenden wat op kan lopen tot 7 stuks per jaar. Het hoogtepunt is hiervan toch wel het zomerkamp. Hierbij gaan we een week weg, meestal in Nederland maar af en toe ook naar het buitenland. Andere kampen zijn winterkamp waarbij we met de oudste jongens een weekend in de Ardennen doorbrengen, de Regionale Scouting Wedstrijden waarin je met je patrouille strijdt tegen andere scoutinggroepen uit de regio en de Jamboree On The Air ( JOTA) waarin we een grote zendmast pionieren en contact gaan leggen met scouts uit heel de wereld.

 
2018 Winterkamp Verkenners
Geschreven door Ronald v/d Kruijs   


Met veel warme spullen en veel goede zin werd om 19.00 uur verzameld op de blokhut. De leiding had twee busjes weten te regelen, wat erg gezellig was. T Duurde wel even voordat alles ingeladen was. Bij aankomst in Houffalize was Jean-François zo vriendelijk om de aanhanger naar beneden te rijden met de tractor. ’t Was ver lopen vanaf de weg dus de busjes gingen ook naar beneden? Tenten opzetten enz. Natuurlijk niet zo vroeg naar bed….. Dus n beetje uitgeslapen. Er lag (wat) sneeuw! Wel cool. Lekker gehiked. Onderweg in n gezellig hut ge-esbit. Toen t eigenlijk mooi was geweest was er natuurlijk nog geen brug te zien dus de hike duurde wat langer….. Lekker warme groene zalf als avondeten. Gezellig bij het kampvuur geouwehoerd. Zondags inpakken en wegwezen??? Mooi niet. De busjes stonden vast. Maar gelukkig was er de tractor. Die moest wel drie keer op en neer….. Op naar Baraq-fraiture waar lekker sneeuw lag. Wat gesleed. Nog gestopt bij de Mac en toen ging t alweer op Eindhoven aan. Het gezellige kamp is wel heel snel voorbijgegaan!!

En natuurlijk hebben we ook wat winterse foto's van dit kamp hier staan.

 
Wintertocht Verkenners
Geschreven door Agnes Van Oosterum   


Bij een koud winterweertje verzamelden we bij het 3e bospad in Stiphout. Aldaar vertrokken we met een strippenkaart richting post 1. Je moest wel (zoals de route voorschreef) op het kleine pad gaan lopen, anders mistte je de afslagen (sp, ar én ys!). Er lag overal sneeuw wat zorgde voor veel sneeuwballen en enkele sneeuwbeelden waarvan het maar goed is dat die niet vastgelegd zijn J Na een kleine opdracht en een vreetontbijtje gingen we op weg met een kompaskoersentochtje. Daarbij trokken we door het ven waar vroeger de schapen gewassen werden. Er lag lekker veel ijs al. Met de nadruk op lag….. Na weer wat lekkers op post 2 was ‘t voor de snippen even wachten tot de andere patrouilles (die geen idee hadden waar ze waren op de kaart maar wel toevallig alle drie bij elkaar waren) met behulp van de moderne technieken (locatie delen en er svp heenlopen…..) weer op de route gezet konden worden.

Gelukkig was t leed geleden en via kruispuntenschetsen liep iedereen vlot door naar post 3 en ten slotte 4 alwaar een lekker chocomelletje geprepareerd werd. Nog n ongelukje met n mes helaas maar die vinger zit inmiddels gehecht ook in het verband ten tijde van dit schrijven zodat we kunnen eindigen met: het was een koud maar heerlijk middagje!

Voor degenen die er nog wat van willen leren: hoe je had moeten lopen en de routes zitten erbij.

 
Gezellige Fantastische Bijeenkomst
Geschreven door Agnes Van Oosterum   

Als de blaadjes vallen is het voor de verkenners altijd weer tijd voor een novemberkampje. De leiding probeert daar elk jaar weer een andere draai aan te geven en dit jaar was het tijd voor gezelligheid en Spektakel.

Nadat we in het bos een spannend avondspel dwars door een griezeltocht van anderen hadden gespeeld, was het tijd voor de Fantastische Bijeenkomst. Aan de jongens was gevraagd om een klein stukje voor te bereiden. Dat hebben we geweten! We werden vergast op goede moppen, een sportdemonstratie, een ontzettend moeilijke kwis, gitaarspel, goocheltruc, kaarttrucen, drumspel, dans; interacties en solo. Het was geweldig!!

Na een koude nacht, ontbijten en ff opruimen, gingen we nog een lekker chinees groentesoepje bereiden op houtvuur. Dat fikkie stoken toch ook een kwestie is van goed plannen, daar kwamen een aantal patrouilles weer achter. Maar de meesten was het gelukt om iets lekkers in elkaar te brouwen. Aan het einde ff opruimen en moe maar voldaan gingen we weer naar huis!

Foto's zijn hier terug te vinden.

 
verkenners 2017 installatie
Geschreven door Agnes Van Oosterum   

Het was een heel bijzondere installatie: er werden maar liefst 12 verkenners geïnstalleerd. Het was dus een beetje dringen geblazen rond de groepsvlagJ. En daarna was het ‘alle hens aan dek’ om alle 9 snippen, 1 arend, 1 ijsvogel en 1 specht aan te kleden. Vervolgens werden ze méér dan hartelijk verwelkomd met onze groepsyell: T.R.O.E.P. troep 2, troep 2, troep 2 N.P.V.!!

Alles is natuurlijk op de gevoelige plaat vastgelegd.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 16