Agenda

Geen evenementen
Jota verkenners
Geschreven door Jip van Neerven   

Jota 2010 is weer geweest, en het was voor de verkenners weer een weekend boordevol activiteiten.

Vrijdag avond begon met het installeren van 4 nieuwe verkenners en heel veel regen, op buienradar was nederland verstopt onder de grijze massa. Toch moesten de tenten op gezet worden, in het donker. Niet geheel zonder moeite is het toch goed gelukt, nog op tijd voor de opening van Jota.

Met zijn allen zaten we aandachtig te luisteren naar de landelijke opening over de radiogolven. Jota was officieel geopend en er werd meteen druk gecommuniceerd over heel de wereld.

Het avondprogramma voor de verkenners was een soort speurtocht met bewegende posten in het bos. Via portofoons beschreef de post waar hij was en dan moesten de verkenners proberen de post te vinden. In groepjes gingen ze op pad en al snel werden de posten gevonden, met een spel kon je de post als het ware veroveren. Het groepje wat uit eindelijk de meeste posten had veroverd was de winnaar. Daarna eenmaal terug op de blokhut nog een warme chocomel en vervolgens naar bed, nog een lang weekend voor de boeg.

Zaterdag hebben de verkenners het een en ander geleerd over zenden via radiogolven, vervolgens gingen ze op pad om bij zo veel mogelijk andere scouting groepen contact te zoeken met GFB, door dan quizvragen te beantwoorden kwam de lokatie van het eindspel steeds meer in zicht. In het speeltuintje bij de karpendonkse plas werd het snelste team beloond met een taart!

De zaterdag avond werden de verkenners en explorers door een chauffeur door heel Eindhoven heen gebracht, alle posten zaten verspreid door Eindhoven en na elk voltooid spel kregen ze wat nieuwe informatie. Met die informatie op zich werd niet veel meer duidelijk, pas na de laatst voltooide post werd een volgende locatie duidelijk, eenmaal daar konden ze inloggen op een website waar een Track&Trace systeem op te volgen was, door dat systeem te volgen kwam de eindpost in zicht. Maar tot 3 keer toe moesten ze opnieuw inloggen op de plek waar gedacht werd dat de post zou zijn. Elke keer bleek de post verhuisd, uit eindelijk was elk groepje bijna tegelijk aanwezig, een verfrissend koud en donker eindspel en daarna weer lekker bij de open haard van de blokhut, onder het genot van een broodje hamburger.

Zondag ochtend zat weer vol zenden en praten, en het solderen van een echte Jubi-game met knipperende LED-lampjes en knopjes om duizelig van te worden. Daarna toch weer tijd om op te ruimen en lekker thuis bijkomen van een gezellig interessant weekend!

Foto's van jota algemeen staan op de site alhier.