Agenda

za 20 jan
Fuego
Praktijkbegeleider

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om in Eindhoven betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers, iets op te bouwen in je eigen buurt? Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieprofiel
Je bent de begeleider van tussen de 20 en 25 vrijwilligers die zich als leidinggevende inzetten voor het organiseren van activiteiten met jeugdleden.Je bent goed op de hoogte van de activiteitenprogramma’s in de groep en je coacht leidingteams in het versterken van hun deskundigheid om goede activiteiten voor en met jeugdleden te organiseren.

Wat doet de praktijkbegeleider?

- Samen met de voorzitter opzetten van het kwalificatieprogramma.
- Bewaken van de kwaliteit van de activiteitenprogramma’s en de deskundigheid van leidinggevenden en leidingteams.
- Leidinggevenden stimuleren hun kwaliteiten in te zetten, zich voor hun functie te kwalificeren en zich hierin te blijven ontwikkelen.
- Coachen van leidingteams om het gewenste kwaliteitsniveau te realiseren.
- Vaststellen en registreren van deelkwalificaties van leidinggevenden.
- Contact onderhouden met de praktijkcoach van de regio om de trainingsbehoefte van leidinggevenden in kaart te brengen en samen de eindkwalificatie voor leidinggevenden vast te stellen (de praktijkcoach ondersteunt jou bij het invullen van je rol als praktijkbegeleider).
- Afstemmen van de deskundigheidsontwikkeling van de leidinggevenden en de teams met de groepsbegeleider (de groepsbegeleider is lid van het groepsbestuur, dat eindverantwoordelijk is voor de kwaliteit van leidinggevenden en leidingteams).

Functie-eisen:
- Je past binnen de scoutinggroep en weet te binden met de vrijwilligers
- Je bent actief en enthousiast
- Je bent regelmatig aanwezig op zaterdagochtend en/of middag
- Je hebt gemiddeld 3 uur tijd per week
- Je bent bereid tot het overleggen van een Verklaring omtrent gedrag (VOG)

Wij bieden:
- Een inspirerende functie waarin je een plezierige en leerzame vrijetijdsbesteding helpt bieden aan kinderen en jongeren
- Samenwerking met andere betrokken en enthousiaste vrijwilligers
- Het opdoen van veel nieuwe contacten
- De mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen
- Gezellige vrijwilligers activiteiten

Heb je interesse in deze functie, wil je meer informatie of ken je personen die voldoen aan het gestelde profiel, dan kun je contact opnemen met Oscar Senecaut, groepsvoorzitter Scouting Graaf Folke Bernadotte: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 06-28267570