Agenda

vr 01 feb
winterkamp
za 02 feb
draaien stam
zo 03 feb
Stam Lan
vr 22 feb
leidingweekend
vr 01 mrt
Kinder carnaval BE-OH-MH
za 02 mrt
Geen opkomst
za 09 mrt
Schoonmaakdag - Geen Opkomst
za 23 mrt
draaien stam
Bevers

Iedere zaterdagochtend komen de Bevers van onze groep samen om grootse avonturen te beleven.

De Bevers beleven deze avonturen tijdens de verschillende spellen die wij doen. Daarbij kan aan van alles gedacht worden, eigenlijk te veel om allemaal op te noemen. Zo spelen wij vaak een smokkelspel, bouwen wij hutten voor een kwartetspel of ‘levend stratego’, lopen een (natuur)speurtocht en we bakken soms een heerlijk broodje boven een kampvuur. En in april hebben we zelfs een uitvoering van The Lion King opgevoerd voor alle papa’s en mama’s. Daarnaast doen we ook regelmatig een potje ‘Hollandse Leeuwen’ (renspel), ‘verstoppertje met de bal’ of voetbal. Om al deze spellen te kunnen doen hebben we een mooie blokhutlocatie, met in de buurt een bos, grasvelden en de Karpendonkse Plas. Daar voelen de Bevers zich helemaal thuis, midden in de natuur.

 
Sinterklaas kamp Bevers
Geschreven door Peter Schipper   

Afgelopen Zaterdag zijn de pieten langs gekomen op de blokhut bij de GFB! Wat geluk was met de bevers omdat we nu juist een kampje hadden. Op de zaterdag avond hebben we in het donker pepernoten proberen te transporteren, zonder deze te laten afpakken door de leiding. Na dit toffe spel mochten we zelfs onze schoen zetten.

De volgende dag zat er snoepgoed in onze schoen en een brief! Op deze brief stond dat onze pakjes in het bos waren kwijtgeraakt door rommel piet, wat een kluns. Gelukkig stond er een hint waar we moesten zoek. Dus zijn we snel het bos in gerent om onze cadeautjes te zoeken, deze hebben we gevonden op de open plek, het waren ballen voor iedereen!

Terug op de blokhut aangekomen hebben we zelf super lekkere pepernoten gemaakt en gespeeld met onze nieuwe ballen. Dat was voor ons het super leuke en spannende pietenkamp!

 
Laatste keer bevers voor oude bevers
Geschreven door Lars Kriek   Na de vakantie is het tijd om een aantal bevers door te laten gaan naar de welpen. Daarom was het programma van deze week een traditioneel spel, levend stratego. Nadat er op slinkse wijze was gezocht naar de vlag van de tegenpartij, gingen we terug naar de blokhut om een lekker broodje boven het vuur warm te maken. Al met al een heerlijk dagje. Klik hier voor de foto's.

 
Zomerkamp Bevers '18
Geschreven door Lars Kriek   Dit jaar verliep het zomerkamp van de bevers geheel in stijl. De bevers waren voor drie dagen geheim agenten. Geheim agenten slapen natuurlijk niet in een ordinaire tent of in een scoutingachtige blokhut. Nee, geheim agenten slapen in een grote, decadente villa. Dat is precies wat de bevers hebben gedaan. 

Echter was deze villa niet gratis. De bevers (ook wel 'dubbel o bevers' genoemd) moesten een misdaad oplossen. Een hele lange tijd geleden was er ingebroken in de villa. Er was een enorm duur schilderij gestolen. De baron van het huis wilde dat de bevers de dader opspoorde. Hij was al bezig met de opsporing en had het aantal verdachten al beperkt tot 40. 

De bevers hebben gespeurd alsof hun leven er vanaf hing. De bewakingsbeelden werden bekeken, een blouse werd gevonden, een schoen werd gevonden en de buurtbewoners werden ondervraagd. Soms was het allemaal een beetje spannend. Echter was dit het waard! Op zondag werd er een allerlaatste aanwijzing gevonden die leidde tot te dader en de plaats waar het schilderij te vinden was. Of het schilderij daar ook lag, is te zien op de foto's.

 
Moederdagcadeautjes
Geschreven door Lars Kriek   Afgelopen zondag was Moederdag. Laat de zaterdag nou een uitstekende dag zijn om een Moederdagcadeautje te maken! 

Zo ijverig als de bevers zijn, knutselde ze afgelopen zaterdag niet alleen een medaille voor hun moeder maar ook een onderzetter / bakje voor de medaille! Wat zullen de moeders verwent zijn op Moederdag.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 9