Explorers

Nou, hier zijn we dan. De speltak met de oudste jeugdleden, de Explorers ook wel Explo’s genoemd. Wij zijn een groep jongens tussen de 14 en de 18 jaar die in tegenstelling tot de andere speltakken zelf programma’s maken. Anno 2024 zijn we met 10 jeugdleden en 3 leidingleden.

De Explo’s zijn vrij verschillend van karakter en uiterlijk. Grappig, eigenwijs, verlegen, opschepperig, toekijkend, lawaaierig, de pineut, creatief en afwachtend. Wekelijks wordt op zaterdagmiddag een programma gedraaid, dat meestal in elkaar gezet is door twee Explorers en soms de leiding. Als we om twee uur verzamelen, wordt er een kop koffie geleut om bij te komen van de lange fietstocht naar de blokhut. Daarna wordt uitgelegd wat de bedoeling is van deze middag en beginnen we om twee uur met het programma. Wat hoogtepunten uit de afgelopen jaren zijn: het slapen op hoogte tijdens de JOTA, de verschillende Nationale Jamboree's, Lazy River XXL, culinaire programma's, verschillende winterkampen in de Duitse of Belgische sneeuw, en zomerkampen in bijvoorbeeld Polen, Tsjechië, België en Frankrijk.

Je zult ons vooral bezig zien in en om de blokhut, op de velden voor en naast de blokhut, in het Eckartse bos, of op/in het water van de Dommel of de Karpendonkse Plas. In de blokhut kun je ons vooral boven in ons eigen lokaal vinden dat uitgerust is met een zelfgebouwde bar, discolampen, comfortabele banken, kampaandenken, en een goede muziekopstelling. Ben je tussen de 14 en 18 jaar, kom gerust een keer langs als je durft!!

Als je zin hebt om een keer mee te draaien neem dan contact met ons op via de link contact.

 
Piraten ter vlot bij de Explorers
Geschreven door Explo   

Een spannende middag uit het dagboek van een Explorer jeugdlid: "We begonnen met een heerlijk stuk ijstaart (omdat er meerdere mensen geslaagd waren, proficiat!). Daarna de materialen naar de Karpendonkse Plas gesjouwed. Er zijn twee vlotten gebouwd voor twee groepjes die de plas over moesten steken. Het is allebei gelukt zonder te zinken, wel stond er veel wind. En waren er ook andere scoutinggroepen op het water. Uiteindelijk de vlotten naar de blokhut gesjouwed voor wat frituursnacks".

 
Explorers gaan ter land, ter zee, en in de lucht
Geschreven door Peter   

Terwijl de tv opnames plaatsvinden elders in het land, zijn de Explorers alvast begonnen met oefenen. Met neemt een bel, een constructie om bij de bel te geraken, en gegarandeerd dat iemand natte voeten krijgt, en iemand anders een natte broek. De bel hebben we niet gehoord. Maar we hebben wel gelachen!

 
Explorers spelen Eindhoven "Ticket to Ride"
Geschreven door Peter   

Ticket_to_ride
Afgelopen zaterdag hadden de Explorers bezoek over de vloer: Scouting BHW kwam gezellig een middag meedraaien! Aan de hand van een zelfgemaakt bordspel werd er een potje Ticket to Ride Eindhoven gespeeld met 3 gemixte teams. Twist was dat je fysiek naar de bijzondere locaties in Eindhoven moest fietsen voordat je een treinroute neer mocht leggen. Uiteindelijk begon het spelbord zich goed te vullen met treintjes, en misschien nog wel belangrijker: leerden de explorers elkaar wat beter kennen. Volgend seizoen gaan we graag bij de BHW langs want dit smaakte naar meer!

 
Help de Explorers aan een fantastisch zomerkamp tijdens De Grote Clubactie!
Geschreven door Peter   

Helaas dit jaar geen Nationale Scoutingloterij, ze zijn ermee gestopt. Maar niet getreurd, dit jaar doen we mee met De Grote Clubactie. Zo kunt u de Explorers nog steeds een warm hart toedragen en ons helpen aan een bijdrage voor ons Zomerkamp 2023! Lotjes kosten maar 3 euro, en daarvan gaat 80% naar onze kas. De prijzenpot is wel flink voller dit jaar, met een hoofdprijs van maar liefst 100.000 euro of een van de 350.000 andere prijzen! Sponsor onze groep en koop een lotje via deze link of door de QR code hierboven te scannen met uw telefoon. Dank u wel!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 14