Agenda

za 02 juli
Zomerkamp
za 09 juli
Stam
za 23 juli
zomerkamp verkenners
2021 Jota het regenboogmannetje
Geschreven door Agnes   

Het regenboogmannetje is zoek!!

Gelukkig waren de bevers en de welpen op de blokhut om onder leiding van de verkenners het regenboogmannetje te zoeken. Op allerlei posten werd samen met explorers en leiding gekeken waar hij was. Er werd een regenboogpad gemaakt, er werd een regenboog van papier gemaakt, er werd een pad van regenboogjes gelegd op ene bord, er werd wie is het gespeeld om te achterhalen hoe het mannetje eruit zag, er werd geschminkt, er werd gekeken in een doolhof waar het mannetje was, met spiegeltjes werd een pad gemaakt om te kijken waar hij was, met een porto werd het mannetje geroepen, met een blikjestelefoon werd gezocht en een magische lijn van papiertjes werd gemaakt. Maar nee, het mannetje was zoek.

Uiteindelijk keken de bevers en de welpen elkaar aan en…. Ze waren zélf het regenboogmannetje!! Dat werd groots gevierd met een regenboog-wafeltje. Daarna kreeg de bevers en de welpen een insigne van het regenboogmannetje om thuis op hun bloes te naaien. Het was weer een gezellige ochtend.

Kijk hier nog naar wat foto's van deze ochtend.

 
Jota 2021
Geschreven door Oscar Senecaut   

Ook dit jaar doen we natuurlijk weer mee met JOTA, het gezelligste weekend van het jaar! Na afgelopen jaar een light-versie te hebben gehad kunnen we dit jaar gelukkig weer een weekend als vanouds beleven.

Vind je het leuk om eens te kijken waar we allemaal mee bezig zijn? Dan ben je van harte welkom om dit weekend eens lang te komen. De koffie staat klaar!

 

 
Openingskamp 2021
Geschreven door Lars Kriek   

Om het nieuwe seizoen in te luiden organiseerde de GFB een openingskamp. De bovenbouw (verkenners en explorers) begonnen op vrijdagavond met het opzetten van het kampterrein Achter 't Heezerenbosch. Zij kropen als ninja's door de straat tijdens commandodropping en stookten vuur als afsluiting. 

De volgende ochtend arriveerde de onderbouw (bevers en welpen). Alle speltakken moesten een 'natuurroute' bewandelen. Dit is een tocht waarbij er door middel van natuurlijke materialen (takken & zand) pijlen op de weg zijn aangebracht die de route uitstippelen.

Als afsluiting vlogen de oudere scouts over naar de volgende speltak. Bekijk hier de foto's.

 
JOTA 2020
Geschreven door Oscar Senecaut   

Dit jaar doen we voor de 53ste keer weer mee aan JOTA. Wel wat anders dan anders: we respecteren de 1,5 meter en helaas is bezoek niet welkom. De Verbindingen die we maken kan je hieronder terugvinden:

 
Open dag 2019
Geschreven door Lars Kriek   

Wat? Open dag bij scouting GFB
Wanneer? 30 maart, tussen 13:00 en 16:00
Waar? Van Oldenbarneveltlaan 1 (naast de waterzuivering)


Kom een broodje bakken boven het vuur en speel spellen in de natuur met andere kinderen. Niet zeker of het iets voor jou is? Je ouders kunnen er tijdens de open dag gewoon bijblijven. Wij hebben er erg veel zin in. Tot zaterdag 30 maart!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 18