Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
Pietenkamp Bevers!
Geschreven door Silke   

Het is alweer een tijdje herfst, de bladeren vallen van de bomen, overal liggen kastanjes en dennenappels, het wordt weer kouder en zelfs Sinterklaas komt vandaag weer aan in Nederland… Hoogste tijd voor een beverkampje dus!

Op vrijdagavond om 19:00 kwamen alle bevers binnen, nadat alle bedden braaf door papa en /of mama opgeblazen en opgemaakt werden  was het tijd om te gaan openen. We hebben toen ook nog even Emma geïnstalleerd.

Hierna zijn we meteen met het thema aan de slag gegaan. We gingen zelf pietenmutsen maken, zodat we goede hulppieten kunnen worden. Nadat iedereen een stoere pietenmuts gemaakt had zijn we begonnen met een spannend avondspel. Het ‘pepernotensmokkelspel’, we moesten van de ene kant van het terrein naar de overkant zien te komen, zónder afgeschenen te worden door de leiding, want dan moest de pepernoot worden afgegeven. Dit was soms nog best lastig en vooral ook heel spannend in het donker. We hebben zo goed mogelijk rond geslopen, onszelf verstopt en vooral ook hard gerend en hierdoor hadden we veel pepernoten gewonnen. Na dit actieve avondspel zijn we lekker in onze pyjama’s, met wat te drinken en een zakje chips op de bank gekropen in een heuse ‘bioscoop’. We hebben de film: Sinterklaas en het pakjesmysterie gekeken! Hierna was het tijd om te gaan slapen.

Zaterdagochtend zijn we (voor de leiding: te vroeg) opgestaan en hebben we meteen onze spullen ingepakt, na een lekker ontbijtje hebben we zelf pepernoten gebakken, hmmmm! Buiten was een heel pietenparcours met allerlei hindernissen klaargezet. Wij hebben allemaal laten zien dat wij echte beverpieten zijn en daarom hebben we ook een pietendiploma verdiend. Wij kunnen net als echte pieten op daken klimmen; over de nok van een dak lopen, een koprol maken én zelfs meerdere kleine en grote cadeautjes in een schoorsteen gooien!

Je zal het niet geloven, maar toen we terug binnenkwamen stond er in een keer een grote zak met cadeautjes van sinterklaas en pieten midden op de tafel!  We moesten laten horen hoe goed wij Sinterklaas liedjes kunnen zingen. Dit hebben we natuurlijk meteen gedaan en daarom was er daarna voor iedereen een cadeautje. Ook kregen we nog samen met alle bevers 2 grotere cadeaus. Weet je wat we hebben gekregen? Een doosje met spullen  waarmee je een goocheltruc kan doen. We hebben ook een echte tovenaarscape en goochelhoed gekregen. We mogen nu thuis gaan oefenen voor de goocheltruc en wanneer we goed geoefend hebben mogen we het mee naar scouting nemen en als een echte goochelaar in een show aan de andere bevers laten zien!

Na het uitpakken en bekijken van de cadeaus hebben we de pepernoten nog even mooi versierd met chocolade en discospikkels. We hebben allemaal een lekker zakje mee gekregen voor thuis. Daarna was het alweer tijd om te gaan sluiten. We hebben een erg leuk kamp gehad! De foto’s volgen snel.

P.s. Over 2 weken is het vriendjesdag, vergeten jullie je vriendjes niet mee te nemen?