Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
Zomerkamp Bevers!
Geschreven door Emma   


Vrijdagavond 27 juni was het weer zover: het zomerkamp van de bevers stond voor de deur! Dit jaar reisden de bevers af naar Blitterswijck, vlakbij de Duitse grens. Nadat alle Bevers een plekje hadden gevonden op de slaapzolder, zwaaiden we de papa's en mama's uit en begonnen ons kamp door te openen.

Nadat we een rondje over het kampterrein hadden gemaakt kregen we binnen een spannende opdracht te horen: de kroon van de Koning was gestolen!! Om de detective te helpen die deze kroon op moest sporen, konden de Bevers door het hele kamp heen aanwijzingen verdienen om zo de detective te helpen. De volgende vragen moesten opgelost worden: Wie heeft de kroon gestolen? Waar is de kroon gestolen? en, Hoe is de kroon gestolen?

Check hier alvast alle foto's van het Beverkamp

Na het verhaal kregen we shirts met echte vergrootglazen erop, deze hebben we vervolgens versierd met onze naam en andere mooie tekeningen. Na het tekenen was het tijd voor het avondspel!! De Bevers moesten laten zien dat ze de detective goed konden helpen door allerlei dure spullen door het bos te smokkelen, van de dief naar de eigenaar van de spullen. Na dit spannende avondspel gingen we naar het bos om hout te zoeken voor een kampvuur. Zodra we dit gedaan hadden begon het heel hard te regen waardoor we ons kampvuur maar naar binnen verplaatste. De marshmallows smaakte ook binnen erg lekker!!

De volgende ochtend moesten we vroeg op en de auto's in om naar Irrland te gaan! Hier hebben we de hele middag geklommen, gesprongen, gegleden, gegeten, gezwommen (in de maïs!), en nog veeeeeel meer. Toen we 's avonds weer op de blokhut kwamen kregen we als avondeten frietjes! Lekkerrrrr. Na het eten was het tijd voor de kinderdisco en gingen alle Bevers helemaal los. Om hiervan weer bij te komen keken we dan ook naar de Speurneuzen. Hierna vielen alle Bevers in hun bed als een blok in slaap.

De laatste ochtend stond er nog een spannend programma op de planning. We gingen ons eigen geheimschrift maken! Met citroensap schreven we onze boodschap op een blaadje, en wanneer we deze blaadjes warm maakte, kon je de boodschap lezen! Echt handig voor een detective dus. Omdat we dit zo goed gedaan hadden verdiende we onze laatste aanwijzing en kwamen erachter wie de kroon gestolen had! De kok van de koning! Na het oplossen van het raadsel stookten we buiten nog een vuurtje, aten we nog een broodje knakworst en toen stonden de ouders alweer voor de deur.

Terug op de blokhut sloot de leiding het kamp af met een lekke voorband van de auto, maar gelukkig was Niek een expert in het oppompen van banden en kwam ook dit weer tot een goed einde Smile.

We hebben weer een top zomerkamp gehad!