Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
Kerstspektakel 2011
Geschreven door Agnes van Oosterum   


Bij aankomst was de groep al flink in kerstsfeer: overal was leiding te zien met kerstmutsen en klonken kerstliederen uit gettoblastertjes en de radio. De leden werden ontvangen met een lekker warm kopje chocomelk en speculaasjes. Na de opening bleken de leden in 5 gemengde groepen verdeeld. Iedereen had een nummer op z’n hand, van 1 t/m 5. Er was alleen één mysterieuze nr. 46 in het spel….?

Groep na groep mocht een broodje knakworst ophalen en het bos ingaan. In het bos waren 5 kerstachtige posten. Bij de één moest via een estafette-ketting een (kerst)boom opgetuigd worden. Bij de ander moest een tafereeltje uit het kerstverhaal nagemaakt worden (inclusief een donkere (chocopasta)koning. Bij een volgende post schreef iedereen een kerstkaartje aan ‘een scout’. Ook werden er met sterretjes en lucifers mooie kerstfiguren gemaakt en bij één post werden luidkeels liedjes gezongen. Daar mocht je ook een marsmellow maken.

Na deze 5 posten kwam iedereen weer het bos uitgerold. Het was toch wat frisjes ondanks het mooie weer maar gelukkig hadden we een flinke fik in de kampvuurkuil. Na een soepje en een broodje ging de hele bent naar het veld bij de Karpendonkseplas om daar een soort super-Hollandse-Leeuwen te doen. Op miraculeuze wijze bleven er een aantal welpen over die vandaag voor het laatst welp waren geweest omdat ze naar de verkenners gaan.

Terug bij de blokhut werd de traditionele rij gevormd en vlogen de heren over. Eéntje vloog zelfs een koprol maar gelukkig kwam iedereen veilig en heelhuids bij de verkenners aan. Meteen daarna was de sluiting en ging iedereen moe maar voldaan én met een kerstkaart naar huis. Tot in het nieuwe jaar!!