Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
Leidingweekend 2015: In Time
Geschreven door Oscar   


Afgelopen vrijdag was het weer zover: het jaarlijkse leidingweekend stond voor de deur! We waren al weken middels WhatsApp warm gehouden en kregen regelmatig hints over het thema. Het was duidelijk dat het iets met tijd te maken had, sommigen hadden het thema al goed geraden: de film In Time.          

Check hier alvast de foto's

Vrijdag startten alle deelnemers apart op een plek aan de rondweg in Eindhoven. De speluitleg volgde digitaal: op een persoonlijke website kon je achterhalen hoeveel minuten je nog te leven had, door codes te vinden en in te voeren en opdrachten te doen kon je tijd verdienen. Het doel van de vrijdagavond was dan ook om ongezien codes te verzamelen die verspreid in Eindhoven te vinden waren. Je kon bonustijd verdienen door andere deelnemers op de foto te zetten en tijd kwijtraken door op de foto gezet te worden. Via WhatsApp kwamen de hints binnen en al snel barstte de strijd om de tijdcodes los. Hoewel het spel individueel gespeeld diende te worden vormde zich uiteraard groepjes die codes en foto’s deelden. Sommige codes waren helaas onvindbaar, één groepje had echter zoveel doorzettingsvermogen dat ze van 22:00 uur tot 02:00 uur op één locatie hebben gezocht. Ik ben blij dat die locatie toevallig café Costa was, anders hadden ze wellicht last van uitdroging gekregen. De rest heeft de zoektocht rond een uur of 12 opgegeven om op de slaaplocatie bij scouting Sint Frans (Bedankt!) nog even na te praten en te borrelen. En om nog tijdens de quiz nog wat minuutjes bij elkaar te sprokkelen om de nacht te overleven.

Zaterdagochtend werden we op pad gestuurd zonder instructies. Deze volgende later op de smartphones: een lange lijst met opdrachten om uit te voeren en af en toe wat hints voor het verzamelen van tijdcodes. De hele zaterdag was iedereen druk in de weer met het in één keer in je mond stoppen van een Big Mac, achterlaten van boodschappen, planken, ballonnen opblazen tot ze knappen, de roltrap verkeerd om nemen, ontmoeten van bekende Nederlanders en nog veel meer. Binnenkort zal er een compilatie van de leukste foto’s en filmpjes op deze website verschijnen. Nadat alle opdrachten ingeleverd waren vertrokken we per trein naar Geldrop om bij scouting de Hike Groep (wederom bedankt!) een heerlijke maaltijd te nuttigen en nog wat spellen bij het kampvuur te spelen.

Zondagochtend werd er ontbeten en vertrokken richting het centrum van Geldrop om daar nog een vossenjacht te spelen. Om 14:00 uur waren we weer terug op de blokhut en werd de eindstand opgemaakt: Het gros van de deelnemers was al enkele tientallen uren overleden, enkele helden (of valsspelers?) konden nog enkele dagen genieten voordat ook hun tijd gekomen was.

Al met al een heel leuk kamp in een super uitgewerkt thema. Ochtend Horde bedankt! Wil je zelf ook een kamp of activiteit in dit thema neem dan even contact op met de voorzitter: tegen een kleine vergoeding kan gebruik worden gemaakt van onze In Time Game Software.