Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
Stamkamp 2011
Geschreven door Peter   

Stamkamp 2011

Het weekend van 20-22 mei 2011 was het weekend der weekenden, het befaamde Stamkamp 2011 stond immers op de planning. Gehuld in mysterie en speculatie verzamelden de Heren Stampertjes op de blokhut op vrijdagavond, om vervolgens erachter te komen dat de kamp organisatie nergens te bekennen was. Met slechts een briefje op de deur bevestigt, een klaargezet koffieapparaat en een pak speculaaskoekjes moest men wachten op nadere instructies...
Foto's Stamkamp vind je hier.

Al snel werd per sms de teamindeling bekend gemaakt en werd men verzocht startklaar in de auto's te gaan zitten. De eerste opdracht zou de teams naar Maaskantje brengen, waar ze op de foto moesten met de welbekende snackbar uit de film New Kids Turbo. Vervolgens werd de weg vervolgd naar Tuil (nabij Zaltbommel), althans, dat was de opzet. Beide teams bleken op weg te zijn naar Hilvarenbeek. Er gaat duidelijk iets fout als je een Nederlands geformatteerd coördinaat in een Engelse Google Maps applicatie op je telefoon gooit: NB (Noorderbreedte) wordt dan als een postcode aanduiding gezien.

De Heren mochten dus rechtsomkeert maken en dezelfde A65 weer terugrijden. Eenmaal op de juiste locatie in Tuil aangekomen mocht alsnog de zwembroek aan en moest per team iemand de Waal inlopen. Zo gezegd, zo gedaan, en de weg werd richting Oudewater vervolgd. Er moest een bosje zelfgeplukte bloemen afgeleverd worden bij een jongedame. Bij goedkeuring mochten de teams hun weg naar Zoetermeer vervolgen.

Eenmaal aangekomen op de eindbestemming werd de kamp organisatie aangetroffen die gelukkig het volledige kampterrein al hadden ingericht. Aangezien een der Stampertjes jarig was, werd er nog even een verjaardagsliedje gezongen voor het slapengaan.

Op zaterdagochtend klommen we ons nestje uit, poetsten we de tanden, en kropen we de auto’s in om naar Dutch Water Dreams (DWD) te rijden. Hier stond namelijk een activiteit op de agenda: Tuben! Gehuld in wetsuits klom men per tweetal in een soort donut, om daarmee vervolgens de wildwaterbaan af te racen. Doorweekt, moe, maar voldaan werd het Aquapark aan de overkant bezocht. Aangezien het voortreffelijk weer was, legden we onze handdoekjes neer bij het buitenzwembad, en stond een middagje relaxen op het programma. Na een potje voetbal en nadat de glijbaan en het bubbelbad onveilig was gemaakt, was het tijd om terug te keren naar het kampterrein om de BBQ aan te steken. Na dit heerlijke koningsmaal werd het tijd om op te frissen en ons naar de locale discotheek te begeven, om onze gelikte dansmoves te tonen.

De volgende ochtend werd er weer ingepakt, ingestapt, en na een milkshake pitstop bij de McDonald’s kwamen we weer aan op de eigen blokhut. Nog even uitgepakt, opgeruimd, handjes geschud, en ieder kon zijn weg weer naar huis vervolgen. Tijd voor een middagdutje op de bank dus...