Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
Zomaar een paar weken verkenners
Geschreven door Jip van Neerven   

De verkenners (Lees: ik) hebben alweer een tijdje niks van zich laten horen, maar dat betekend dus niet dat we niks gedaan hebben!

De afgelopen weken hebben we zeker niet stilgezeten, we hebben van alles gedaan zoals sneeuwpoppen bouwen, sneeuwballengevecht, broodje bakken in de grond, het grote waarofnietwaarpakdepylonvandewieldopalsjegelijkhebtmetpingpongbatjesquiz spel, koek en zopie en ook nog de installatie van nieuwe verkenners.

Voor de rest van het verhaal en uitleg over het grote waarofnietwaarpakdepylonvandewieldopalsjegelijkhebtmetpingpongbatjesquiz spel lees je hier verder. Check hier alle foto's van de afgelopen weken!

Allereerst de uitleg van het grote waarofnietwaarpakdepylonvandewieldopalsjegelijkhebtmetpingpongbatjesquiz spel. het spel is simpeler dan de naam, elk groepje heeft een ping pong batje, die een rode en zwarte kant heeft, rood is voor niet waar, zwart is voor waar. Even verderop staat een pylon op een wieldop. De leiding roept een stelling, de kids overleggen of het waar of niet waar is, en wie van de groep die keer gaat rennen. 3...2...1... de stelling is WAAR! er wordt gerend en gestreden om de pylon. Nu hebben we ook geleerd waar Agnes geboren is, uit welk jaar Jip zijn brommer dateert, in welke stad Dennis woont. erg informatief, actief en interactief spelletje.

 

Och ja, er was nog iets... de sneeuwpoppen bouwen, dat ging natuurlijk gepaard met een contest. Aangezien de sneeuw echt niet goed plakte was dit nog best een uitdaging, maar dat hebben de verkenners allemaal origineel creatief opgelost en dat is op de foto's duidelijk te zien.

Een week na de sneeuwballen en poppen mochten de verkenners eindelijk het ijs op van de strenge leiding (jippie!) maar niet alleen de verkenners stonden daar, de hele gfb club was aanwezig om wat te helpen met de koek en zopie. Natuurlijk hadden we ook nog wat tijd over om te gaan sleeen langs een van de trappen van de karpendonkse plas, als je maar hard genoeg ging kwam je zelfs nog ver op het ijs. Dit was niet altijd even prettig heb ik ondervonden, maar Stijn kan daar vast ook nog iets over vertellen.

Ondertussen alweer de laatste draaidag van februari en weer een moment voor een leerzaam programma, broodje bakken in de grond! Dit klinkt gek, zand op je brood is toch niet lekker!? Maar wij gaan er voor! normaal passen we deze techniek toe 's avonds na het koken op houtvuur, zodat de volgende ochtend een ontbijt beschikbaar is. Het principe is heel simpel, graaf een compact gat (ong 30x30x30 cm) en stook daarin een goed vuur, zorg voor veel kooltjes. Kneed het deeg en stop het in een mestin, overdek het met aluminium folie en leg hem tussen de kooltjes, schep er nog wat kooltjes bovenop en doe daar wat zand over en wacht... nu blijkt dat het eindresultaat toch best moeilijk goed te maken is. Hoeveel kolen heb je, hoe lang moet het staan, te heet en het zou verbranden. Kortom, niet erg makkelijk.

Al met al weer een hoop geslaagde middagen, en die zullen we wederom voortzetten.