Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
Touwtrekken met een vuurvlot
Geschreven door Agnes   

De houtduiven hadden in de winter samen een programma bedacht. Iets wat nog nooit gedaan was!! E.e.a. was ook keurig op de computer uitgewerkt. En eindelijk was de zaterdag waarop we het gingen doen dan aangebroken.

Als echte leiding openden zij de opkomst. Helaas bleek dat niet iedereen de padvinderswet beheerst…. Daarna werden de taken uitgedeeld. Hout hakken, spullen voor een vlot zoeken, enz. Alles werd naar het vijvertje bij de grote open plek gesjouwd. Je moest goed kijken of er water was, want er was errug veel kroos. Het duurde even (errug lang dus…) voordat het vlot klaar was. Er ging nog een ton los….. Het vuur was al weer bijna op. Gelukkig kon eea te water gelaten worden terwijl er nog prachtige vlammen waren.

Voor de foto's kun je hier klikken.

De verkenners en de ex-leiding werden over twee ploegen verdeeld. Elke ploeg moest aan een kant van een meer gaan staan. 1 man mocht beginnen met trekken aan de touwen aan het vlot. Ondertussen kwamen er quiz-vragen. Als een vraag goed was, mocht een man meer trekken. Als een vraag fout was mocht er 1 iemand minder trekken. Het doel was om het vlot onder je eigen lijn door te krijgen en het touw door te branden.

Ik kan u vertellen dat het een zeer spannende strijd was. Het vlot deinde lichtelijk heen en weer maar bleef nagenoeg op zijn plek. Uiteindelijk was het vuur uit en dacht één partij ´ik heb genoeg blaren getrokken´. En ze lieten het vlot gaan. Maar het touw fikte toch niet meer door. De leiding vond echter dat de andere partij gewonnen had. Ook snoepjes delen was nog erg moeilijk voor de nieuwbakken leiding. Aan de andere kant liet de ex-leiding de vlag zo snel neer, dat deze nu verbrand moet worden…..

Al met al was het een zeer geslaagde middag!